Ισπανία : Περιθωριοποίηση του ταξί στο σχέδιο ενίσχυσης των μεταφορών που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 13,2 δις.

Ο Εθνικός Διευθυντής Μεταφορών, Jaime Moreno García-Cano, παρουσίασε το σχέδιο αποκατάστασης και ανθεκτικότητας για τις μεταφορές στην Ισπανία.
Ένα σχέδιο χρηματοδοτούμενο εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 140.000 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 13.200 εκατομμύρια διατίθενται σε άμεσες ενισχύσεις και πιστώσεις που στοχεύουν ειδικά στην ψηφιοποίηση για τις μεταφορές, μεταξύ 2021 και 2026.
Στο προαναφερόμενο ευρωπαϊκό σχέδιο ενίσχυσης, ο τομέας των ταξί περιθωριοποιήθηκε εντελώς, χωρίς να διατεθεί ούτε ένα ευρώ από αυτή την ενίσχυση για την ανάκαμψη του τομέα των ταξί.
‘’ Δεν μας βοηθά ότι ο νέος διευθυντής μεταφορών, που εξαρτάται από το υπουργείο μεταφορών με επικεφαλής τον José Luis Ábalos, εκφράζει τη βούληση να βοηθήσει στην ανάκαμψη του τομέα των ταξί στο μέλλον’’ λέει σε ανακοίνωσή της η Elite Barcelona.
Για άλλη μια φορά, το ταξί έχει ληστευθεί και περιθωριοποιηθεί πλήρως, και οικονομικά οφέλη που αντικειμενικά θα έπρεπε να προορίζονταν για τον τομέα των ταξί, θα απορροφηθούν από άλλες ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες μεταφορών.
Μας φαίνεται – συνεχίζει η ανακοίνωση – μια σοβαρή και προμελετημένη ληστεία, επειδή ένας τομέας όπως ο δικός μας που αντιπροσωπεύει το 15% των κρατικών μεταφορών στο σύνολό τους, κατά τη διανομή της βοήθειας συμμετέχει σε ποσοστό 0%.
Χωρίς αμφιβολία αυτό θα βοηθήσει παράνομα άλλες ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες, με ενίσχυση που έπρεπε να αντιστοιχεί στον τομέα των ταξί.
Μιλάμε για ποσά που είναι πολύ σημαντικά για να αγνοηθούν. Από τα 13.200 εκατομμύρια ευρώ σε πιστώσεις άμεσης βοήθειας κατά τα επόμενα 5 χρόνια, ο τομέας των ταξί που αντιπροσωπεύει το 15% όλων των μεταφορών, δικαιούται ποσό 1.980 εκατομμυρίων ευρώ.
Για να δώσουμε μια εκτίμηση για το τι αντιπροσωπεύουν αυτά τα ποσά, υπενθυμίζουμε ότι ισοδυναμούν με ετήσια ενίσχυση άνω των 5.600 ευρώ ανά άδεια για τα επόμενα 5 χρόνια, με εκτιμώμενο αριθμό 70.000 ταξί.
Τα νέα είναι φρέσκα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας αναγκάζει να μελετήσουμε τα δεδομένα από διαφορετικό πρίσμα, συμπεριλαμβανομένου του νομικού, για το τι μπορεί να κάνει ο τομέας των ταξί, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να είναι σε θέση να καταλογίσει ευθύνες σε αυτούς που προκαλούν στο ταξί οικονομικές απώλειες ανυπολόγιστων διαστάσεων.
Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι οι μεγάλοι δικαιούχοι οποιουδήποτε σχεδίου βοήθειας είναι πάντα οι ίδιοι, ενώ το πιο αδύναμο (ταξί )ικετεύει για ψίχουλα.
Αυτή τη στιγμή στην Elite Barcelona αισθανόμαστε ότι από τον περιθωριοποιημένο και αβοήθητο τομέα των ταξί αφαιρείται κάτι που νόμιμα ανήκει σε αυτόν. Και δεν θα το αφήσουμε έτσι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...