Η Μαδρίτη αποκλείει την ενασχόληση με το ταξί σε άτομα με ιστορικό σεξουαλικών εγκλημάτων

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης θα υποχρεώσει τους οδηγούς ταξί της πόλης να αποδείξουν, ως απαίτηση για την άσκηση της δραστηριότητάς τους, ότι δεν έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα ή εγκλήματα κατά παιδιών.
Αυτή είναι μια από τις καινοτομίες που ενσωματώνονται στο νέο Διάταγμα Ταξί. Μια άλλη αλλαγή είναι ότι οι οδηγοί ταξί που το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν μια συσκευή με τα αρχικά «SOS» που μπορούν να ενεργοποιήσουν ως προειδοποίηση κινδύνου σε περίπτωση συμβάντων μέσα στο όχημα.
Επιπλέον, προβλέπεται ότι το άτομο που μεταβιβάζει άδεια ταξί δεν θα μπορεί να πάρει άλλη για τα δύο επόμενα χρόνια. Το διάταγμα ταξί θα επιτρέψει στα 100% ηλεκτρικά ταξί να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα , αντί των πέντε που ισχύει σήμερα.
Το τελικό κείμενο του διατάγματος εγκρίθηκε προσωρινά με την θετική ψήφο των κομμάτων PP, Cs και Vox και PSOE , και θα τεθεί προς έγκριση στη σύνοδο ολομέλειας.
Ενδυματολογικός κώδικας
Το διάταγμα θα καθορίσει επίσης έναν ενδυματολογικό κώδικα για οδηγούς ταξί: απλό πουκάμισο ή μπλουζάκι πόλο χωρίς εκτύπωση για τους άντρες, μακρύ παντελόνι ή φούστα ή φόρεμα (σκούρο) για τις γυναίκες. Τον χειμώνα σκούρο πουλόβερ, γιλέκο ή σακάκι και σκούρα κλειστά παπούτσια.
Ομοίως, θα δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ποινών : κάθε ταξί θα ξεκινά με τον αριθμό οκτώ , ο οποίος θα μειώνεται για κάθε τελική διοικητική ποινή και, όταν χαθούν όλοι οι πόντοι, η άδεια θα αναστέλλεται για περίοδο μεταξύ τριών και έξι μηνών , και μετά την ολοκλήρωση της ποινής, ο οδηγός ταξί θα ανακτά τους οκτώ βαθμούς.
Εξαιρετικές συνθήκες
Το διάταγμα θα επιτρέπει την μείωση του στόλου του ταξί που βρίσκεται σε υπηρεσία ενόψει «εξαιρετικών συνθηκών μείωσης της ζήτησης», όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και τροποποιεί την διάταξη για την υποχρεωτική παροχή της υπηρεσίας τουλάχιστον για επτά ώρες καθημερινά.
Ενσωματώνει επίσης νέες μορφές συμβάσεων, μέσω σταθερής τιμής και κοινών διαδρομών καθώς και τον καθορισμό σταθερών τιμών από ή προς περιοχές με βεβαρημένο περιβαλλοντικό κίνδυνο , όπως το κέντρο της Μαδρίτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...