Κοπεγχάγη : Η Dantaxi δημιουργεί πάρκο δωρεάν φόρτισης για τον στόλο των 200 ηλεκτρικών ταξί

Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτρικά ταξί, η δανική εταιρεία Dantaxi έχει δημιουργήσει ένα πάρκο φόρτισης στην Κοπεγχάγη. Η χωρητικότητά του είναι επαρκής για την φόρτιση 400 ηλεκτρικών ταξί την ημέρα.
Το Danhub, όπως ονομάζεται το πάρκο φόρτισης, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον προμηθευτή ενέργειας EON και βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία μεταξύ του κέντρου της Κοπεγχάγης και του αεροδρομίου της πόλης το Kastrup. Στο Danhub μπορούν να φορτίζονται έως και δέκα ηλεκτρικά ταξί ταυτόχρονα. Τα σημεία φόρτισης έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ρεύμα φόρτισης έως και 300 KW.
Ο στόλος της Dantaxi περιλαμβάνει σήμερα περίπου 200 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα. Ωστόσο, η εταιρεία υποθέτει ότι θα προστεθούν 200 ακόμη ηλεκτρικά ταξί μέχρι το επόμενο έτος. Ο στόλος της Dantaxi περιλαμβάνει επί του παρόντος ηλεκτρικά οχήματα από Jaguar, Tesla, Kia και Hyundai.
Ο εμπορικός διευθυντής της Dantaxi, Vibeke Wolfsberg, είναι βέβαιος ότι η νέα επιλογή φόρτισης σημαίνει ότι ένα ηλεκτρικό ταξί μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, επειδή δεν χρειάζεται πλέον να αναζητήσει δωρεάν σταθμό φόρτισης. Μακροπρόθεσμα, -είναι μόνο θέμα χρόνου- θα αντικατασταθούν τα 1.700 ταξί ντίζελ από ηλεκτρικά οχήματα. Κατά τη γνώμη του, αυτό θα έχει μέχρι το 2025.
Για τον Pär Möller, επικεφαλής του eMobility Nordic στο E.ON, η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική: \”Ένα ταξί κάνει περίπου οκτώ φορές περισσότερα χιλιόμετρα από ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο. Γι \’αυτό, τα οφέλη για το περιβάλλον είναι οκτώ φορές μεγαλύτερα όταν ο στόλος των ταξί είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρικός. \”
Το πάρκο φόρτισης προορίζεται αποκλειστικά για οχήματα της Dantaxi. Εάν η ιδέα πετύχει, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και άλλοι κόμβοι στο Odense, το Aarhus και το Aalborg.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...