Για πρώτη φορά ψηφιακές εκλογές στα Ταξί στην Βαρκελώνη. Η Elite Taxi ξανά πρώτη και με διαφορά.

          Τα Ταξί της Βαρκελώνης και της ευρύτερης περιοχής της Καταλανίας εξέλεξαν τους εκπροσώπους τους για το Μητροπολιτικό Ινστιτούτο Ταξί (Δημόσια Αρχή που ρυθμίζει όλα τα ζητήματα του κλάδου) με ψηφιακό τρόπο. Τρεις ενώσεις διεκδίκησαν την ψήφο των αυτοαπασχολούμενων οδηγών ταξί. Οι Taxi Elite, Taxi Companys Group και Catalan Taxi Union. Οι εταιρείες ταξί (αντιπροσωπεύουν το 10% περίπου των 10.523 αδειών της περιοχής), έπρεπε να ψηφίσουν μία εκ των δύο ενώσεων που συμμετέχουν στη διαδικασία, την Taxi Business Association ή την Barcelonesa Association of Taxi Drivers and Europeans. Η Elite, όπως αναμενόταν, κέρδισε άνετα τις εκλογές με ποσοστό 57,13% (1.747 ψήφοι). Σε ότι αφορά την εκπροσώπηση των εταιρειών, η νικήτρια των εκλογών με 79,64% (395 ψήφους) ήταν η Association Empresanial del Taxi. Στην ψηφιακή κάλπη προσήλθε το 44,81% των ταξιτζήδων της Καταλανίας.

          Η πρόεδρος του Μητροπολιτικού Ινστιτούτου Ταξί (ΙΜΤ) Roza Alarcon θεωρεί ότι αυτές οι εκλογές είναι υψίστης σημασίας για τον τομέα των ταξί. Αφενός μεν γιατί πραγματοποιούνται εν μέσω πανδημίας, αφετέρου γιατί συμπίπτουν με απότομη πτώση της ζήτησης που δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις για το μέλλον. Το ταξί πρέπει να βρει τρόπο όχι μόνο να ανακτήσει το χαμένο πελατολόγιο αλλά να προσελκύσει νέο κοινό.

          Ο κλάδος πρέπει να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά την Uber που προσπαθεί να επιστρέψει στη Βαρκελώνη, αυτή τη φορά ως πλατφόρμα ταξί. Σύμφωνα με την Alarcon, η διοίκηση και οι εκπρόσωποι του κλάδου που προέκυψαν από τις εκλογές θα πρέπει να συνεργαστούν στενά τόσο για την ψηφιοποίηση του τομέα, όσο και για τη βελτίωση της ζήτησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...