Τα πρώτα 25 ταξί υδρογόνου λειτουργούν στο Αμβούργο

Μέχρι πρόσφατα, κανένα ταξί με κινητήρα υδρογόνου δεν κυκλοφορούσε στο Αμβούργο. Οι διαχειριστές της Best Taxi GmbH, Μπουλέντ Ακτάς και Μ. Ρ. Σαφάρ Νετζάτ, είναι οι πρώτοι επιχειρηματίες που εντάσσουν στον στόλο τους 25 οχήματα Toyota Mirai, με κινητήρες υδρογόνου. «Έχουμε 150 ταξί, κατανεμημένα σε τρεις εταιρείες. Υποστηρίζουμε ήδη το πρόγραμμα του δήμου Zukunftstaxi Hamburg (“το ταξί του μέλλοντος”) με 40 ταξί μηδενικών εκπομπών ρύπων. Τώρα το επεκτείνουμε σε συνολικά 65 ταξί, θέτοντας σε λειτουργία 25 ταξί που κινούνται με υδρογόνο. Στόχος μας είναι ολόκληρος o στόλος να καταστεί μηδενικών εκπομπών ρύπων μέχρι το τέλος του έτους. Ήδη έχουμε παραγγείλει επιπλέον 34 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα για τη μεταφορά επιβατών με αναπηρικό αμαξίδιο», δήλωσαν οι επικεφαλής της εταιρείας.
Η παρουσίαση του πρώτου στόλου ταξί με κινητήρες υδρογόνου στο Αμβούργο έγινε στις όχθες του ποταμού Έλβα. Σε αυτήν παρέστη και η γερουσιαστής αρμόδια για θέματα μεταφορών στο Αμβούργο, Ανιές Τγιαρκς, η οποία δήλωσε ότι η συγκεκριμένη κίνηση επιβεβαιώνει ότι η βιομηχανία ταξί είναι ένας σημαντικός εταίρος στην προστασία του κλίματος.
Το Αμβούργο πρωτοπορεί πανευρωπαϊκά στην προστασία του κλίματος και συνεργάζεται στενά με τη βιομηχανία ταξί της πόλης μέσω του προγράμματος επιδότησης Zukunftstaxi. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα ανακοινώθηκε ότι από τον Ιανουάριο του 2025 μόνο τα ταξί χωρίς εκπομπές ρύπων θα μπορούν να αδειοδοτηθούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...