Οι Γάλλοι οδηγοί ταξί κάνουν μήνυση στην Uber για αθέμιτο ανταγωνισμό

1.200 οδηγοί ταξί αποφάσισαν να οδηγήσουν την Uber France στο εμπορικό δικαστήριο του Παρισιού. Μετά τις αποτυχίες με τη δικαιοσύνη της Καλιφόρνιας, τους κανονισμούς στην Ισπανία, τα ταξί του Λονδίνου και της Αυστραλίας , η Uber θα πρέπει  να αντιμετωπίσει αγωγή από Γάλλους οδηγούς ταξί. 1.200 από αυτούς αποφάσισαν να λάβουν μέρος σε συλλογικές δράσεις για αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο παγκόσμιος γίγαντας του VTC, παράνομος σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, θα παραπεμφθεί πριν από τον Οκτώβριο ενώπιον του εμπορικού δικαστηρίου στο Παρίσι.

Ο Cédric Dubucq, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους οδηγούς Ταξί εξηγεί:

«Είναι μια ενέργεια που πραγματοποιείται από το ταξί,  για το ταξί και τους χρήστες. Οι ομοσπονδίες ταξί και ορισμένα σωματεία όπως το FNTI και το UNT συμμετέχουν επίσης σε αυτή την διαδικασία ».

Έχει ήδη ξεκινήσει μια  διαδικασία στο Court of Cassation σχετικά με τους οδηγούς  της Uber, ωστόσο, αυτή τη φορά η δράση είναι διαφορετική, δεδομένου ότι αφορά  στο εμπορικό και όχι στο κοινωνικό δίκαιο. Στις 4 Μαρτίου 2020, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ένας οδηγός Uber δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτοαπασχολούμενος και πρέπει να αναγνωριστεί ως εργαζόμενος. Έτσι εξηγεί ο Cédric Dubucq, συνιδρυτής της εταιρείας Buzzo Dubucq.

\”Η Uber έχει κατακτήσει το μερίδιο αγοράς χάρη στην παραβίαση του εργατικού δικαίου. Αυτό την οδήγησε να ενισχύσει την επιτυχία της, μη καταβάλλοντας εισφορές κοινωνικής ασφάλισης ή εταιρικά οχήματα σε οδηγούς που θα έπρεπε να ήταν υπάλληλοι.\”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...