H Free Now αντιδρά στην τροποποίηση του νόμου για τα ταξί στην Καταλονία

Η πλατφόρμα κινητικότητας Free Now διαμαρτύρεται για την τροποποίηση του νόμου για τα ταξί που εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Κοινοβούλιο της Καταλονίας, λέγοντας θα έχει «συνέπειες στον τομέα».

Η Free Now επεσήμανε ότι αυτή η τροποποίηση «μπορεί να παραβιάζει την ελευθερία της επιχειρηματικής δραστηριότητας των οδηγών ταξί, που αναγνωρίζεται στο άρθρο 38 του Ισπανικού Συντάγματος, και τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας».

Οι επικεφαλής της πλατφόρμας σκοπεύουν συναντηθούν με εκπροσώπους των κομμάτων του Κοινοβουλίου της Καταλονίας για να «καταθέσουν την άποψή τους σχετικά με τις ζημιές που ο νόμος θα προκαλέσει στον τομέα των επιβατικών μεταφορών».

Η γενική διευθύντρια της Free Now, Ιζαμπέλ Γκαρσία, προέβαλε «την τεράστια αξία» της υπηρεσίας που προσφέρει η πλατφόρμα για το δημόσιο συμφέρον της Βαρκελώνης και δήλωσε ότι, γι’ αυτόν τον λόγο, ζητά να καταλήξουν σε μια ευεργετική συμφωνία για όλα τα μέρη.

Μεταξύ των τροποποιήσεων του νόμου περιλαμβάνονται η θωράκιση της τιμής, η απαγόρευση μπόνους και προσαυξήσεων στην τιμή και η υποχρέωση των πλατφορμών να εντάσσουν ρητά τη δραστηριότητα του «μεσάζοντα υπηρεσιών ταξί» στο εταιρικό αντικείμενο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...