Βαρκελώνη: Οι οδηγοί ταξί θα αποκλείσουν το λιμάνι και το αεροδρόμιο εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Οι οδηγοί ταξί απειλούν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο λιμάνι της Βαρκελώνης και στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ, εάν το Υπουργείο Μεταφορών δεν τους δώσει λύσεις. Η ανακοίνωση έγινε σε συνέλευση του κλάδου μετά τη λήξη της μεγάλης κινητοποίησης του κλάδου, την Τρίτη.

Ο εκπρόσωπος της Elite Taxi, Tίτο Άλβαρεζ, δήλωσε ότι υπήρξε επαφή με εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταφορών και ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση «στο υψηλότερο επίπεδο». Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη μετά τις 9 Ιουνίου -την ημερομηνία των ευρωεκλογών- και η ισπανική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τη γενική γραμματέα Χερσαίων Μεταφορών, Μάρτα Σεράνο.

Ο εκπρόσωπος της ένωσης δήλωσε ότι θα τεθεί στο τραπέζι το αίτημα οι αυτόνομες κοινότητες να «μπορούν να ρυθμίσουν την εκπαίδευση των οδηγών ενοικιαζόμενων οχημάτων». Για την Καταλονία, ο Άλβαρεζ υπενθύμισε ότι η απαίτηση του κλάδου είναι η κατοχή τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα καταλανικά.

Ο εκπρόσωπος της ένωσης ταξί κάλεσε την ισπανική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τον κλάδο. Αν δεν δοθούν λύσεις, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις στα σημεία άφιξης των τουριστών. «Θέλουμε να τους δείξουμε ότι εδώ τα δικαιώματα κερδίζονται στους δρόμους», δήλωσε. «Δεν θα επιστρέψουμε στο κέντρο της Βαρκελώνης, θα σεβαστούμε τους πολίτες», πρόσθεσε.

Οι οδηγοί ταξί κάλεσαν επίσης την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας να προωθήσει μια νέα ρύθμιση για τα οχήματα των πλατφορμών. «Είτε θα λειτουργούν νόμιμα, είτε δεν θα υπάρχει ειρήνη στη Βαρκελώνη», δήλωσε ο Άλβαρεζ. «Αν οι Cabify, Uber και Bolt θέλουν να λειτουργούν στην Καταλονία, πρέπει να το κάνουν με τους κανόνες που ισχύουν για όλους», επισήμανε.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Πατρίσια Πλάγια, δήλωσε ότι η σύνταξη του νέου νόμου βρίσκεται «σε προχωρημένο στάδιο».

Η Elite Taxi υπολογίζει τον αριθμό των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σ’ αυτές τις πλατφόρμες τα τελευταία δύο χρόνια σε 5.000. «Αυτό δείχνει ότι λειτουργούν παράνομα», δήλωσε ο Άλβαρεζ. Εάν το Υπουργείο Επικράτειας δεν συμμορφωθεί, η Elite Taxi προειδοποίησε ότι θα καλέσει σε επ’ αόριστον κινητοποιήσεις κάθε μέρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *