Βουτιά στην κόλαση : Ένα στα πέντε Ταξί κυκλοφορεί στη Νέα Υόρκη

Η χθεσινή έκδοση της Daily News είχε πρωτοσέλιδο την τραγωδία που ζει ο κλάδος των Ταξί στη Νέα Υόρκη. Τον Ιούνιο, ο αριθμός των ταξί που κυκλοφορούσε στους δρόμους  μειώθηκε κατά 92% περίπου. Μόνο ένα στα πέντε κίτρινα ταξί ταξίδεψε στους δρόμους του Μανχάταν. Σύμφωνα με τη New York Daily News, η πανδημία επιδείνωσε την κρίση σε έναν τομέα που υπέστη σημαντικό πλήγμα από την άφιξη των εφαρμογών VTC .

Όταν η Νέα Υόρκη έγινε το επίκεντρο της επιδημίας τον Απρίλιο, το μέσο ακαθάριστο εισόδημα των κίτρινων ταξί μειώθηκε στα 54 $ την ημέρα,  70% σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Ανέκαμψε στα 105 $ την ημέρα τον Ιούνιο, αλλά ήταν ακόμα 47% χαμηλότερο από τα 195 $ την ημέρα  σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019. Η Uber, η Lyft και άλλες υπηρεσίες που βασίζονται σε εφαρμογές υπέστησαν επίσης απώλειες όχι όμως τόσο μεγάλες όσο τα Ταξί.

Μέσο χρέος 700.000 $

 Τον περασμένο Ιανουάριο, το μέσο χρέος τους ήταν περίπου 700.000 $. Αυτό το χρέος άρχισε να διογκώνεται το 2014 λόγω ανταγωνισμού από τις εφαρμογές Uber και Lyft.

Σύμφωνα με τον Bruce Schaller, έναν ειδικό αναλυτή μεταφορών :  \” η κρίση θα μπορούσε να αναγκάσει πολλούς κατόχους αδειών να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν αυτή η κατάρρευση της δραστηριότητας θα οδηγήσει στην εκκαθάριση όλων των επισφαλών απαιτήσεων των ταξί.  Το θέμα με αυτόν τον κλάδο είναι ότι θα μπορούσε να είναι υγιής αν ξεκινούσε από την αρχή, χωρίς το δυσβάσταχτο φορτίο του υπερδανεισμού. \”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...