Χονγκ Κονγκ: Γενική απεργία των οδηγών ταξί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της Uber

Οι οδηγοί ταξί του Χονγκ Κονγκ κατεβαίνουν σήμερα σε γενική απεργία κατά της Uber, διαμαρτυρόμενοι για την αδράνεια της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση των παράνομων πρακτικών της αμερικανικής πολυεθνικής, καθώς οι Αρχές απέτυχαν να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους στην πρόσφατη συνάντησή τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοταξί  του Χονγκ Κονγκ, Γουόνγκ γιου-Τινγκ, προκήρυξε την απεργία χθες, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με τον υφυπουργό Μεταφορών και Logistics και την αρμόδια επίτροπο Μεταφορών: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τις απαντήσεις τους, οπότε τραβάμε χειρόφρενο», δήλωσε ο Γουόνγκ, η ένωση του οποίου συγκαταλέγεται μεταξύ των 17 συνδικάτων που υποστηρίζουν την απεργία.

«Απαιτούμε από τις αρχές να ενωθούν με την αστυνομία για να ενισχύσουν άμεσα την καταπολέμηση των παράνομων εφαρμογών μεταφοράς με αυτοκίνητο, όπως η Uber, αλλά δεν δεσμεύονται γι’ αυτό», τόνισε.

Ο Γουόνγκ προειδοποίησε ότι ο κλάδος δεν αποκλείεται να εντείνει τις δράσεις του εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να ελέγξει τις παράνομες υπηρεσίες ride-hailing. «Απαιτούμε από τις Αρχές να συνεργαστούν με την αστυνομία και να εφαρμόσουν ενεργά τον νόμο κατά αυτών των μη αδειοδοτημένων οχημάτων εντός μιας εβδομάδας», δήλωσε.  «Εάν τα προβλεπόμενα μέτρα δεν εφαρμοστούν, θα εντείνουμε τις ενέργειές μας, οι οποίες θα είναι πολύ πιο δυναμικές

Ο Τσόου Κουόκ-κέουνγκ, πρόεδρος της Ένωσης Ταξί και Δημόσιων Λεωφορείων του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των αξιωματούχων κατά τη διάρκεια της συνάντησης. «Είπαν μόνο ότι θα επανεξετάσουν τους νόμους και θα προχωρήσουν σε τροποποιήσεις, αλλά δεν είπαν πώς», επισήμανε. «Πιστεύουμε ότι ολιγωρούν όσον αφορά την καταπολέμηση των παράνομων μεταφορών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *