Καναδάς: Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί 250 αυτοκίνητα της υπηρεσίας Uber Χ αλλά η εταιρία καλύπτει τα πρόστιμα

Οι οδηγοί ταξί στον Καναδά υπολογίζουν ότι έχουν χάσει το ένα τρίτο του έργου τους από τις υπηρεσίες της Uber και της Uber X.

«Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία του κλάδου, των οδηγών, τα επιχειρηματικά μοντέλα αυτού του κλάδου πρέπει να εξελιχθούν ώστε να γίνει καινοτόμος», δήλωσε ο Μισέλ Λεμπλάνκ, διευθύνων σύμβουλος του Συμβουλίου Εμπορίου του Μόντρεαλ.

Στο Κεμπέκ, ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, Ρόμπερτ Ποέτι, κάλεσε, την περασμένη Τετάρτη, εκπροσώπους της βιομηχανίας ταξί και του τουρισμού προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα τους βοηθήσουν να γίνουν ανταγωνιστικοί.

Μια πρόταση που τέθηκε στο τραπέζι ήταν η ίδρυση μιας ομοσπονδίας οδηγών ταξί. «Νομίζω ότι αν υπάρχουν ίδιοι κανόνες για όλους παντού, θα διαμορφωθεί μια άλλη εικόνα για τα ταξί – μια καλύτερη εικόνα και καλύτερες υπηρεσίες στον πελάτη», δήλωσε ο Αμπντάλα Χόμσι, πρόεδρος της Taxi Coop. Ο κλάδος ζήτησε επιτακτικά την αναστολή λειτουργίας της Uber X, υπηρεσίας της Uber που λειτουργεί χωρίς αδειοδοτημένους οδηγούς. Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί 250 αυτοκίνητα, αλλά η Uber έχει καλύψει τα πρόστιμα. Η αναστολή της άδειας οδήγησης, λένε, θα έστελνε ισχυρότερο μήνυμα.

«Αν ανακληθούν οι άδειες, κανείς δεν θα θελήσει να ενταχθεί στην υπηρεσία, γιατί ξέρουμε ότι η Uber έχει πολλά χρήματα να πληρώσει και πληρώνει», δήλωσε ο Ντόρι Σαλίμπα από την Επιτροπή Ανάπτυξης Οδηγών Ταξί. Ο Ποέτι δήλωσε ότι εξετάζει αυτή την επιλογή, αλλά αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα στη συνάντηση της Τετάρτης. «Νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία για να δοθεί μια λύση», δήλωσε. «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να γίνουμε πιο σύγχρονοι και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες, αν όχι περισσότερο, για να δούμε τις αλλαγές στον δρόμο, αλλά όλοι συμφωνούν ότι ο κλάδος των ταξί πρέπει να δώσει στους πελάτες αυτό που θέλουν».

Η χρήστης της Uber, Βανέσα Ντάμχα, είναι υπέρ της εξέλιξης του τομέα των ταξί: «Με την Uber, μπορώ να δω την ακριβή τοποθεσία του αυτοκινήτου που θα με παραλάβει και η κάρτα μου χρεώνεται μέσω της εφαρμογής, οπότε δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα». Όσο κάποιοι οδηγοί ταξί αρνούνται την πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, η ίδια δήλωσε ότι θα προτιμά την Uber. «Όλα εξελίσσονται γύρω μας, όλα αλλάζουν, αλλά τα ταξί κρατούν τα μάτια τους κλειστά και δεν εξελίσσονται κι αυτό δεν ταιριάζει με τον τρόπο ζωής μου», είπε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...