Ιταλία: Εκστρατεία κατά των πειρατικών ταξί, με ενημερωτική καμπάνια και ελέγχους σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς

Η περιφέρεια της Λομβαρδίας ξεκίνησε εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά των πειρατών ταξί, η οποία προωθείται από το αρμόδιο Τμήμα Ασφάλειας, στα αεροδρόμια Μαλπένσα και Λινάτε. Τις επόμενες ημέρες η δράση θα επεκταθεί και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και θα παραμείνει ενεργή μέχρι το τέλος Αυγούστου. Η εκστρατεία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βιντεοσκοπημένα μηνύματα σε γιγαντοοθόνες που καλούν τους πολίτες να χρησιμοποιούν μόνο νόμιμα ταξί.

Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο αεροδρόμιο Μαλπένσα από τους περιφερειακούς συμβούλους Ρομάνο Λα Ρούσα (αρμόδιος για την ασφάλεια και την πολιτική προστασία) και Φράνκο Λουτσέντε (αρμόδιος για τις μεταφορές και τη βιώσιμη κινητικότητα). Παρόντες ήταν, επίσης, ο αναπληρωτής νομάρχης του Βαρέζε, Τζεράρντο Κορβάτα, και εκπρόσωποι των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Λα Ρούσα ανακοίνωσε ότι η περιφέρεια θα συνεισφέρει πόρους για τους ελέγχους της τοπικής αστυνομίας: «Ο στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους τουρίστες και τους πολίτες σχετικά με τα παράνομα ταξί. Ένα φαινόμενο που αυξήθηκε με την επαναλειτουργία του τερματικού σταθμού 2 του κόμβου Βαρέζε στις 31 Μαΐου και με την επανέναρξη της αεροπορικής κίνησης μετά την πανδημία. Με το να εμπιστεύεσαι αυτούς που ασκούν το επάγγελμα παράνομα, εκτός του ότι βλάπτεις το έργο των οδηγών ταξί, σημαίνει ότι εκθέτεις τον εαυτό σου, ως ταξιδιώτη, σε κίνδυνο», επισήμανε.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο της συμφωνίας «Ασφαλείς Σταθμοί», που υπογράφηκε με τη νομαρχία του Βαρέζε και την περιφέρεια, εγκρίθηκε η καταβολή υπερωριών στην τοπική αστυνομία για τον έλεγχο των πειρατικών ταξί, ιδίως τη νύχτα και τις αργίες. Εκτός από το αποτρεπτικό αποτέλεσμα που εγγυάται η παρουσία των ένστολων, η χρήση πολιτικού προσωπικού αποδείχθηκε σημαντική ως προς την επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων.

«Η καταστρατήγηση των ναύλων και ο αθέμιτος ανταγωνισμός στον κλάδο πλήττει όλους τους οδηγούς ταξί που εργάζονται τίμια κάθε μέρα», δήλωσε από την πλευρά του ο Λουτσέντε, και τόνισε ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν μια ασφαλή και νόμιμη υπηρεσία, ιδιαίτερα σε καίρια σημεία όπως τα αεροδρόμια και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 9,5 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το αεροδρόμιο Μαλπένσα τους πρώτους 5 μήνες του 2023, καθώς πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο αεροπορικό κόμβο μετά το Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...