Μασσαλία: H έλλειψη αδειών προκαλεί αντιπαραθέσεις μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών ταξί

Εξήντα περίπου ενοικιαστές ταξί διαδήλωσαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 15ο διαμέρισμα της Μασσαλίας, έξω από τα κεντρικά γραφεία του Taxi Radio Marseille, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην έλλειψη αδειών ταξί, αλλά -κυρίως- ενάντια στο σύστημα του «διπλασιασμού» τους.

Αυτό επιτρέπει σε έναν ιδιοκτήτη ταξί να μοιράζεται την άδειά του με έναν ή περισσότερους υπαλλήλους. Kαι ενώ ο Ιμπέρ Σελάμ, πρόεδρος του Taxi Radio Marseille, πιστεύει ότι το μέτρο «ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών της Μασσαλίας» και «θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας», ο Σαΐντ Ζεφαφλιά, ενοικιαστής ταξί και μελλοντικός πρόεδρος του συνδικάτου Locataires Union Taxi Marseille, το οποίο τελεί υπό σύσταση, θεωρεί ότι το μέτρο είναι θανατηφόρο για το επάγγελμα. «Ζητάμε περισσότερες άδειες και αυτό που παίρνουμε είναι η εισαγωγή ενός συστήματος που θα κάνει το επάγγελμα του οδηγού ταξί πιο επισφαλές, θα δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό στις πιάτσες και θα οδηγήσει στην κερδοσκοπία».

«Κερδοσκοπία; Υπάρχει σε όλους τους τομείς», αντιτείνει ο Σελάμ.

Η Μασσαλία διαθέτει 1.115 άδειες ταξί. Ο αριθμός αυτός παραμένει αμετάβλητος εδώ και 18 χρόνια (1.117 το 2005). Προς το παρόν, ο δήμος δεν προτίθεται να χορηγήσει περισσότερες. «Εάν δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία οι ίδιοι, ο δήμος θα παρέμβει, αλλά πάντα στη βάση της συναίνεσης», δήλωσε ο Σαμί Μπενφέρ, δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τα δημόσια αυτοκίνητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...