Αργεντινή: Βρώμικα αυτοκίνητα, βίαιοι οδηγοί και καταχρηστικές χρεώσεις στην κορυφή των καταγγελιών για την Uber

Οι υπηρεσίες που παρέχει η Uber στην Αργεντινή απέχουν όλο και περισσότερο από τα αρχικά πρότυπα με τα οποία η βορειοαμερικανική πολυεθνική αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Οι καταγγελίες και τα παράπονα των χρηστών γίνονται όλο και πιο συχνά στα κοινωνικά δίκτυα, όπου καταφεύγουν οι πελάτες της Uber για να καταγγείλουν τις συμπεριφορές των οδηγών της.

«Τα αυτοκίνητα είναι βρώμικα, μυρίζουν άσχημα, δεν συντηρούνται και οι οδηγοί γίνονται όλο και πιο αγενείς, δεν σέβονται καν τα σήματα κυκλοφορίας», δήλωσε ένας τακτικός χρήστης της εφαρμογής.

Μια άλλη από τις παρατυπίες στις οποίες συνήθως υποπίπτουν ορισμένοι οδηγοί της Uber έχει να κάνει με την είσπραξη του αντιτίμου της διαδρομής. Παρόλο που η πληρωμή πρέπει να γίνεται με πιστωτική κάρτα ή μετρητά, πολλοί από τους οδηγούς δέχονται τη διαδρομή και στη συνέχεια, την ώρα της παραλαβής του επιβάτη, τον ενημερώνουν ότι η υπηρεσία πληρωμής μέσω κάρτας είναι ανενεργή. Ο οδηγός ακυρώνει τη διαδρομή και η διαπραγμάτευση του αντιτίμου γίνεται εκτός εφαρμογής. Αν ο επιβάτης αποδεχθεί τη συμφωνία, πληρώνει μέσω ψηφιακού πορτοφολιού. Αν απορρίψει την πρόταση, θα περιμένει την άφιξη άλλου οχήματος.

«Αργούν πολύ να φτάσουν και ακολουθούν τη μεγαλύτερη διαδρομή. Τον τελευταίο καιρό προτιμώ να επιβιβάζομαι σε ταξί, τα οποία είναι φθηνότερα, παρά να χρησιμοποιώ την υπηρεσία τους Uber, η οποία είναι ακριβή και παρακμιακή», δήλωσε ένας άλλος χρήστης.

Στα πιο συνηθισμένα παράπονα κατά της εταιρείας περιλαμβάνονται και οι καταχρηστικές χρεώσεις στις πιστωτικές κάρτες, για όσους επιβάτες επιλέγουν αυτόν τον τρόπο πληρωμής στην εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση, πολλοί πελάτες είδαν στον λογαριασμό της κάρτας τους μια επιπλέον χρέωση 16,08 δολαρίων με την ένδειξη «trip Help.u», για την οποία δεν είχαν ποτέ συμφωνήσει.

Όσον αφορά τα παράπονα γι’ αυτήν καθαυτή την υπηρεσία, η μαρτυρία μιας χρήστη του Twitter είναι χαρακτηριστική: Ο οδηγός της Uber την ενημέρωσε ότι θα καθυστερήσει λίγο κι εκείνη του απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Καθώς όμως η ώρα περνούσε κι εκείνος δεν εμφανιζόταν, αποφάσισε να τον ρωτήσει: «Έρχεστε σίγουρα;», για να πάρει την απάντηση: «Δεν ξέρω. Μάλλον ναι, αλλά αυτή τη στιγμή περιμένω να μου φτιάξουν ένα τάκος. Σας ευχαριστώ».

Παρά το γεγονός ότι πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες χρηστών για την υπηρεσία της εφαρμογής, η Uber περιορίζεται μόνο στο να προσφέρει αυτόματες απαντήσεις που δεν επιλύουν ποτέ το παράπονο του πελάτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...