Ρώμη: Η απαλλαγή από την υποχρεωτική χρήση Pos έως το ποσό των 60 ευρώ στα ταξί προκαλεί αντιδράσεις

Οι αντιπαραθέσεις για την επιλογή της κυβέρνησης να αυξήσει το όριο για την υποχρεωτική χρήση του Pos στα 60 ευρώ για τα ταξί, συνεχίζονται.
Ο δημοτικός σύμβουλος της Ρώμης, αρμόδιος για τον Τουρισμό, τις Εκδηλώσεις, τη Μόδα και τον Αθλητισμό, Αλεσάντρο Ονοράτο, προειδοποιεί ότι «η αποτροπή της υποχρεωτικής χρήσης Pos για ποσά έως και 60 ευρώ σε μια πόλη όπως η Ρώμη θα είχε δραματικές συνέπειες για τον τουρισμό και τους χρήστες. Ποιος θα εξηγήσει στους ξένους που φτάνουν στα αεροδρόμιά μας και ήδη δυσκολεύονται να βρουν ταξί ότι θα πληρώσουν με μετρητά;», αναρωτιέται.
«Από αύριο ο ταξιτζής θα προστατεύεται από τον νόμο, το Pos θα γίνει όνειρο και η συντριπτική πλειοψηφία των τίμιων οδηγών ταξί θα παρακινηθεί να αρνηθεί την ηλεκτρονική πληρωμή», αναφέρει. «Καταθέτω μια πρόταση, που είναι επίσης πρόκληση: εάν η Πρόεδρος Μελόνι υποστηρίζει αυτήν την αναχρονιστική επανάσταση, τουλάχιστον να αποκλείονται αεροδρόμια και σταθμοί, που είναι η επαγγελματική μας κάρτα στην Ιταλία και στον κόσμο. Σε αυτά τα μέρη οι τουρίστες που έχουν συνηθίσει σε πολιτισμένες χώρες να πληρώνουν με κάρτα οποιοδήποτε ποσό, δεν θα πρέπει να ισχύσει αυτή η διάταξη. Η Ρώμη και η Ιταλία πρέπει να ζουν από τον τουρισμό», κατέληξε ο Ονοράτο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...