Mαδρίτη: Nέα κινητοποίηση των ταξί στις 15 Φεβρουαρίου

Τα ταξί της Μαδρίτης θα διαδηλώσουν ξανά κατά του κανονισμού για τα ταξί που πρόκειται να εγκρίνει η κυβέρνηση της Κοινότητας της Μαδρίτης και στοχεύει στην περαιτέρω απελευθέρωση του κλάδου στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ταξί της Μαδρίτης (FPTM), μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως οι Elite Taxi, Platforma Caracol, Taxi Project, Radio Taxi Independiente, Movimiento Taxi και Families of Taxi, προκήρυξαν τη νέα διαδήλωση με το σύνθημα «Όχι σ’ αυτόν τον κανονισμό».

Σύμφωνα με τις ενώσεις, το προς έγκριση κείμενο «δεν υπακούει σε καμία απαίτηση του κλάδου και υιοθετεί τις πρακτικές των πλατφορμών».

Σε επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της FPTM, Χούλιο Σανζ, στον πρόεδρο της Ένωσης Οδηγών Ταξί της Μαδρίτης (AGATM), Αλμπέρτο Μινιάμπρες, του ζητά να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία, καθώς οι απόψεις τους συμπίπτουν σε συγκεκριμένα σημεία των καταγγελιών, όπως οι ημέρες ανάπαυσης των οδηγών και οι εκπτώσεις στους ναύλους.

Επίσης, τον καλεί να δημοσιοποιήσει την πραγματική θέση του ένωσης για τις διατάξεις του σχεδίου κανονισμού λειτουργίας των ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...