Τόκιο: Αύξηση των ναύλων ταξί για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια

«Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι ευγνώμων γι΄ αυτό», ήταν η απάντηση των στελεχών μεγάλης εταιρείας ταξί στην πρόσφατη αναθεώρηση των ναύλων ταξί, που ανέρχεται στο 14,24%.  Με την πανδημία του κοροναϊού, ο κλάδος των ταξί επλήγη σημαντικά. Εκτός από τη μείωση του αριθμού των πελατών, το κόστος της εισαγωγής οχημάτων που πληρούν τα κριτήρια μη εκπομπών ρύπων επιβάρυνε περαιτέρω την κατάσταση, ενώ η άνοδος των τιμών του υγραερίου έκανε το κόστος λειτουργίας των ταξί δυσβάσταχτο.

Ο υπεύθυνος της Nippon Kotsu, που εδρεύει στο Τόκιο, ανέφερε: «Το κόστος των καυσίμων έχει αυξηθεί κατά περίπου 20% σε σχέση με πριν από μερικά χρόνια. Χάρη στο σύστημα επιδότησης του φυσικού αερίου της χώρας, μπορούμε ακόμη να λειτουργούμε». Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό το σύστημα επιδοτήσεων, με τις εταιρείες ταξί να ανησυχούν.

Η επιβάρυνση των τελών για τις ηλεκτρονικές πληρωμές αποτελεί μια ακόμη επιβάρυνση. Τα ταξί αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν POS για την αποφυγή της προσωπικής επαφής λόγω της πανδημίας και σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Ταξί, οι ηλεκτρονικές πληρωμές (με βάση τον αριθμό των οχημάτων) στα τέλη Μαρτίου 2022 ανέρχονταν σε 90,8% σε εθνικό επίπεδο ενώ στο Τόκιο βρίσκονται στο 99,4% – το υψηλότερο ποσοστό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...