Η Cabify αναστέλλει προσωρινά τις υπηρεσίες της στο αεροδρόμιο της Σεβίλλης λόγω των \”σκληρών επιθέσεων σε οδηγούς και αυτοκίνητα\”

Η Cabify ανέστειλε προσωρινά τις υπηρεσίες της στην περιοχή Santa Justa και στο αεροδρόμιο της Σεβίλλης λόγω των «σκληρών επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα σε οδηγούς της και αυτοκίνητα» .
Η αναστολή σημειώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω της απεργίας των ταξί στην Ανδαλουσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το διάταγμα της κυβέρνησης που ρυθμίζει τη δραστηριότητα των οχημάτων μεταφοράς με οδηγούς (VTC) στα αστικά κέντρα.
Μέσω μηνύματος στην εφαρμογή για κινητά της εταιρείας, η Cabify προειδοποιεί τους χρήστες ότι «δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αποφύγουμε την περιοχή Santa Justa και το αεροδρόμιο για την ασφάλεια των πελατών και των οδηγών», όποτε λυπούμαστε για την κατάσταση «της οποίας είμαστε όλοι θύματα».
Το περασμένο Σάββατο οι ενώσεις του VTC, Andeval και Unauto, καταδίκασαν τις επιθέσεις στους οδηγούς αυτής της υπηρεσίας την πρώτη νύχτα της απεργίας που κήρυξε ο τομέας των ταξί στην Ανδαλουσία. Συγκεκριμένα, αναφέρουν «δώδεκα οδηγούς» που δέχθηκαν επίθεση στη Σεβίλλη και στη Μάλαγα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και «πάνω από 30 αυτοκίνητα δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, αυγά ή άλλα αντικείμενα». Πίσω από κάποιες «σοβαρές επιθέσεις» τοποθετούν το ταξί, καθώς εξηγούν ότι «σε αρκετές περιπτώσεις, -οι επιτιθέμενοι- έχουν αναγνωριστεί ως οδηγοί ταξί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...