Νέα ήττα της Uber στο Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας

Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε δύο αποφάσεις που επικύρωσαν την απόφαση σύμφωνα με την οποία η Uber πρέπει να θεωρείται εργοδότης. Η Uber προσπάθησε να ανατρέψει την απόφαση του δικαστηρίου της Γενεύης, αλλά δεν τα κατάφερε.

Σε ανακοίνωση  που εξέδωσε  το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο  της Ελβετίας, ανέφερε: «Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο, το καντονικό (περιφερειακό) δικαστήριο δεν αποφάσισε αυθαίρετα όταν έκρινε ότι οι οδηγοί της Uber που εργάζονταν στη Γενεύη είχαν σχέση εργασίας με την Uber BV. Το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτει την αντίστοιχη έφεση της εταιρίας».

Τον Φεβρουάριο του 2021, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου χάρισε τη νίκη στους οδηγούς της Uber στον εξαετή αγώνα τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να κερδίζουν τον κατώτατο μισθό και τις αποδοχές αδείας. Δεκάδες χιλιάδες Ελβετοί οδηγοί Uber διεκδικούν τώρα το δικαίωμα να χαρακτηρίζονται ως εργαζόμενοι μετά την έκδοση της απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...