Γερμανία : Η Free Now επιβάλλει έξτρα χρεώσεις στους επιβάτες ταξί

Ο πάροχος υπηρεσιών οδηγού της Daimler και της BMW απαιτεί από την Τετάρτη  28 Ιουλίου κατ \’αποκοπή επιπλέον χρεώσεις ανά επιβάτη από τους χρήστες στο Αμβούργο και το Μόναχο-αρχικά για δοκιμαστική περίοδο δύο εβδομάδων.

Σε ένα μήνυμα προς τους οδηγούς, το Free Now ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια «δοκιμαστική περίοδο για την εισαγωγή νέας χρέωσης υπηρεσιών για τους επιβάτες» στις 28 Ιουλίου. Αυτό το «τέλος» χρεώνεται στους επιβάτες «όταν κλείνουν διαδρομές μέσω της εφαρμογής μας». Τονίζεται ότι τα ποσά δεν αφαιρούνται από το εισόδημα του οδηγού, αλλά βαραίνουν απευθείας τον επιβάτη στο Free now. Για πληρωμές χωρίς μετρητά, χρεώνονται 0,49 ευρώ και από τις 4 Αυγούστου με 0,79 ευρώ μεικτά, ανά ταξίδι.

Ως επεξήγηση, αναφέρεται ότι η \”αμοιβή υπηρεσιών\” εξυπηρετεί \”την κάλυψη των εξόδων για την ετοιμότητα και τη συντήρηση καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών κινητικότητας που βασίζονται σε εφαρμογές\” και όπως υποστηρίζει το Free Now  \”στην προώθηση της εισαγωγής και διανομής ηλεκτρικών  ταξί  το συντομότερο δυνατό ».

Το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν τα έσοδα για το σκοπό αυτό παραμένει ανοιχτό. Όπως και οι ανταγωνιστές της, Uber, Bolt, κ.λπ., η Free τώρα δεν χρησιμοποιεί τα δικά της οχήματα για μεταφορά επιβατών, αλλά οργανώνει ταξίδια μόνο με οδηγούς ταξί και εταιρείες ενοικίασης και εισπράττει υψηλές προμήθειες από αυτούς.

Η επιστολή προς τον οδηγό δεν αναφέρει ότι μετά την περίοδο δύο εβδομάδων δεν θα πρέπει να χρεωθεί κανένα «τέλος εξυπηρέτησης». Στο «πρόγραμμα αμοιβών» του Free Now , αναφέρεται μια δοκιμή «αρχικά μόνο από τις 07/28/21 έως τις 08/11/2021 στο Αμβούργο και το Μόναχο». Αυτό ακούγεται σαν προγραμματισμένη συνέχεια ή επέκταση. Είναι αξιοσημείωτο ότι το \”τέλος υπηρεσιών\” χρεώνεται μόνο για διαδρομές με ταξί, αλλά όχι για ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

 Τα τέλη ακύρωσης διαμορφώνονται από 3,50 έως 8 ευρώ για παραγγελίες ταξί και 5 ευρώ για παραγγελίες ενοικίασης αυτοκινήτου. Αυτά  τα χρεώνουν τώρα στους επιβάτες σε ορισμένες πόλεις, εάν ακυρώσουν μια παραγγελία και ο οδηγός βρίσκεται τουλάχιστον  δύο λεπτά πριν ή έχει ήδη φτάσει στη διεύθυνση παραλαβής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...