Η εφαρμογή Didi τέθηκε σε αναστολή στην Κίνα επειδή συλλέγει παράνομα προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες της

Σύμφωνα με τις αρχές, η δημοφιλής εφαρμογή παραβίασε τους κανόνες συλλογής δεδομένων και καταργήθηκε από το App Store, το Play Store και το App Gallery.

Εν μέσω νέων – και αυστηρότερων – κανόνων συλλογής δεδομένων στην  Κίνα , η δημοφιλής εφαρμογή  Didi  (μια υπηρεσία ταξί με εφαρμογή, παρόμοια με την Uber, την Beat ,την Bolt  )   τέθηκε σε αναστολή λόγω παραβίασης ορισμένων εθνικών κανονισμών. Σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές, η  εφαρμογή   είχε συλλέξει παράνομα τα  προσωπικά δεδομένα  των χρηστών της.

Σύμφωνα με το  Bloomberg, η  Κινεζική Υπηρεσία Κυβερνοχώρου  διέταξε την κατάργηση της εφαρμογής σε όλα τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας στη χώρα. Αυτό περιλαμβάνει το iPhone App Store  , το Google Play Store για τηλέφωνα  Android  και το App Gallery για τηλέφωνα  Huawei .

Η εφαρμογή φέρεται να διέπραξε \”σοβαρές κανονιστικές παραβιάσεις μέσω της συλλογής και της χρήσης προσωπικών δεδομένων\”, ανέφεραν αξιωματούχοι. Παρά όλα τα μέτρα, η  κινεζική κυβέρνηση  δεν έχει ακόμη δώσει περαιτέρω εξηγήσεις μετά την απόφαση.

Η επίσημη αναθεώρηση της εφαρμογής ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες. Τώρα, οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να κατεβάσουν την εφαρμογή  Didi  από οποιοδήποτε κατάστημα, αλλά μπορούν να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν αν την είχαν ήδη εγκαταστήσει στους υπολογιστές τους με έναν λογαριασμό που έχει ξεκινήσει. Εν τω μεταξύ, οι κινεζικές αρχές ζήτησαν  από τους προγραμματιστές της  Didi να λάβουν «συγκεκριμένα μέτρα» για να «διορθώσουν τα υπάρχοντα κενά σύμφωνα με τους εθνικούς κανονισμούς και πρότυπα». Αυτό με στόχο την \”εγγύηση της ασφάλειας  των χρηστών στον  υπολογιστή \”.

Η Didi  δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε 15 χώρες εκτός από την Κίνα. Ωστόσο, αυτό το περιστατικό αναφέρεται μόνο στις δραστηριότητές της στην ασιατική χώρα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, μέρος των πληροφοριών που συλλέγει χρησιμοποιείται για αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης και ανάλυση κυκλοφορίας.

Η αυστηρότερη  νομοθεσία στην Κίνα  στοχεύει σε ορισμένες από τις   μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στην αγορά. Σε μια πρόσφατη δράση, η κυβέρνηση επέβαλλε πρόστιμο στην εταιρία  Alibaba  ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για φερόμενες μονοπωλιακές πρακτικές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...