Μιλάνο: Κουπόνια για χρήση ταξί από ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και γυναίκες

Ένα σημαντικό μέτρο που ευνοεί τις ευπαθείς ομάδες στις μετακινήσεις τους και συνεισφέρει στο μειωμένο εισόδημα – λόγω Covid  19 – των ταξιτζήδων καθιέρωσε ο Δήμος του Μιλάνου. Πρόκειται για το κουπόνι χρήσης ταξί το οποίο δικαιούνται οι κάτοικοι της πόλης που:

  • Είναι άνω των 65 ετών
  • Έχουν κάποια μορφή αναπηρίας πάνω από 65%
  • Γυναίκες όλων των ηλικιών (για την μετακίνησή τους από τις έξι το πρωί έως τις 6 το απόγευμα)
  • Ανήλικοι, μόνιμοι κάτοικοι της πόλης που συνοδεύονται από έναν γονέα)
  • Έγκυες γυναίκες
  • Υγειονομικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί)
  • Άτομα που ακολουθούν χρόνια θεραπευτική αγωγή

Για όσους είναι πάνω από 65 ετών, όσους βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητη κατάσταση (θέμα υγείας που πιστοποιείται από τον τομέα κοινωνικών παροχών της πόλης) και για άτομα με ειδικές ανάγκες, το κουπόνι αντιστοιχεί στο συνολικό κόστος της διαδρομής με ταξί. Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες η συνεισφορά του Δήμου φτάνει έως 10 ευρώ ανά διαδρομή. Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να καταβληθεί μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή προπληρωμένης κάρτας στο όνομα του αιτούντος.

Το μέτρο αυτό ισχύει από τον Σεπτέμβριο και δόθηκε ήδη παράταση έως και τις 15 Ιανουαρίου του 2021. Όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να έχουν απεριόριστο αριθμό κουπονιών αλλά δεν μπορούν να ξεπεράσουν το όριο των δύο διαδρομών ανά ημέρα.

Το κουπόνι εκδίδεται ηλεκτρονικά από τον Δήμο σε όλα τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις. Η εξαργύρωση του κουπονιού γίνεται σε συνεργασία με το Ραδιοταξί της πόλης και καταβάλλεται από τον Δήμο άμεσα. Το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για κλήση μέσω του ραδιοταξί είτε σε οποιοδήποτε ταξί του Μιλάνου.

Ο οδηγός ταξί εγγράφετε σε μια ειδική ηλεκτρονική φόρμα του ιστότοπου του Δήμου δηλώνοντας το Ραδιοταξί που είναι μέλος ή τους χώρους στάθμευσης αν δεν είναι μέλος στο Ραδιοταξί. Μετά την διαδρομή ενημερώνει τον πίνακα που έχει δημιουργηθεί στην ίδια πλατφόρμα για την διαδρομή και το κουπόνι που έχει στην κατοχή του. Τα χρήματα αποδίδονται αμέσως στον δικαιούχο οδηγό ταξί.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είχαν εκδοθεί 19.000 περίπου κουπόνια, τα περισσότερα αξίας 10 ευρώ, αλλά υπήρχαν και πολλές διαδρομές μεγαλύτερης αξίας που καλύφθηκαν 100% από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...