Eλβετία: Η Uber επεκτείνει τη λειτουργία της χωρίς ρύθμιση και ο κλάδος των ταξί τελεί υπό πίεση

Σύμφωνα ανακοίνωσή της, η Uber σκοπεύει να «προσφέρει διαδρομές αποκλειστικά με ταξί στη Βέρνη, το Σεν Γκάλεν, το Νεουχάτελ και το Λα-Σο-ντε-Φονς. Επιπλέον, τα ταξί στη Λουκέρνη, τη Ζυρίχη, τη Βασιλεία και τη Γενεύη χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber παράλληλα με την κανονική τους δραστηριότητα». Αυτό ακούγεται σαν μια ξεκάθαρη και καλά ρυθμισμένη αγορά, όπως στην Αυστρία. Αλλά αναφορές από άλλα μέρη της Ελβετίας δίνουν μια διαφορετική εικόνα.

Παράδειγμα, η Λουκέρνη: Με 84.000 κατοίκους, η πόλη είναι μία από τις δέκα μεγαλύτερες της χώρας και βρίσκεται στο κέντρο της. Η διαδικτυακή πύλη Pilatus today φιλοξενούσε ήδη από το περασμένο φθινόπωρο πρωτοσέλιδα του τύπου: «Η Λουκέρνη είναι ένας παράδεισος για τους οδηγούς της Uber». Οι οδηγοί ταξί όμως είναι απελπισμένοι και απαιτούν από τη διοίκηση του καντονίου την εξίσωση των απαιτήσεων της υπηρεσίας οδήγησης Uber και των ταξί. Η μεγάλη διαφορά τιμών χωρίς ρύθμιση αποτελεί απειλή για την ύπαρξη του κλάδου, ο οποίος προανήγγειλε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης του καντονίου.

Η Uber δραστηριοποιείται στη Λουκέρνη από το 2020. Ο σοσιαλδημοκράτης δημοτικός σύμβουλος Ντέιβιντ Ροθ ήθελε να απαγορεύσει άμεσα τη λειτουργία της πλατφόρμας στο καντόνι της Λουκέρνης, αλλά βρήκε απέναντί του την πλειοψηφία του τοπικού κοινοβουλίου.

Ο Καούσεβιτς Σεζφουντίν, πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ταξί, κατήγγειλε στα μέσα ενημέρωσης τον Οκτώβριο ότι η υπηρεσία μεταφοράς στο καντόνι της Λουκέρνης δεν υπόκειται σε κανονισμούς όπως τα ταξί. Μεταξύ άλλων, οι οδηγοί της Uber δεν πλήρωναν εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, δεν υποχρεούνταν να δώσουν εξετάσεις, όπως και δεν υποχρεούνταν να πληρώνουν τέλη στάθμευσης και εξοπλισμό ταξί. Έτσι, ήταν σε θέση να προσφέρουν τιμές έως και 40% χαμηλότερες: «Οι χαμηλές τιμές εκ μέρους της Uber αποτελούν πρόβλημα. Επίσης, δεν μπορώ να φανταστώ πώς οι οδηγοί μπορούν να βγάλουν τα προς το ζην από αυτό». Μπορούν όμως: Χρέωναν από μόνοι τους υψηλότερες τιμές και, σύμφωνα με τον Σεζφουντίν, απαιτούσαν 45 ή 50 φράγκα κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων, για παράδειγμα, για μια διαδρομή η οποία κόστιζε κανονικά 15 φράγκα. Το σχόλιό του; «Η Λουκέρνη, αυτή τη στιγμή είναι ένας παράδεισος για τους οδηγούς της Uber».

Δεδομένου ότι οι κανονισμοί είχαν ήδη εισαχθεί σε άλλα καντόνια, οι οδηγοί της Uber πήγαν στη Λουκέρνη για να επωφεληθούν από τις «παραδεισένιες συνθήκες», γεγονός που ενέτεινε περαιτέρω τα προβλήματα των οδηγών ταξί. Οι οδηγοί Uber από τη Βέρνη, το Σόλοθουρν, το Σβιτζ και -κυρίως- τη Ζυρίχη αφαιρούν πελατεία από τους οδηγούς ταξί της Λουκέρνης.

Ο Σεζφουντίν θέλει να πιέσει για συζητήσεις, αναφέρει τώρα η Pilatus today. Το σύστημα των υπηρεσιών Uber πρέπει να αλλάξει. Δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί έτσι, οπότε οι οδηγοί ταξί ακολούθησαν το κάλεσμά του για διαμαρτυρία. «Θέλουμε οι πολιτικοί του δήμου να μας ακούσουν και να έρθουν σε εμάς». Ζητούν από το καντόνι ίδιες απαιτήσεις για τα ταξί με την Uber καθώς και μια ρύθμιση για την πολυεθνική. Απαιτούν, ακόμη, τον χαρακτηρισμό της Uber ως επίσημου εργοδότη.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έγινε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Όπως ανέφερε η εφημερίδα Luzerner Zeitung στις 9/1, η Uber πρόκειται να ρυθμιστεί, υπό την πίεση της ένωσης ταξί του καντονιού. Πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την Uber, στο οποίο κάθισαν εκπρόσωποι της πλατφόρμας, του κλάδου των ταξί και των Αρχών. Ως αποτέλεσμα, το καντόνι εξετάζει τώρα διάφορες ρυθμίσεις στις οποίες θα πρέπει να υπαχθεί η Uber, όπως το κατά πόσον η πλατφόρμα κινητικότητας χαρακτηρίζεται ως εργοδότης.

Tη διερεύνηση των ανησυχιών του κλάδου των ταξί επιδιώκει και το δημοτικό συμβούλιο της Λουκέρνης, όπως έγραψε το μέλος του Αντριάν Μπόργκουλα, ο οποίος ασκούσε καθήκοντα μέχρι πρόσφατα: «Ο δήμος της Λουκέρνης επιθυμεί μια άμεση ρύθμιση και είναι ανοιχτός στην εξέταση των κανονισμών, οι οποίοι ιδανικά θα πρέπει να καθοριστούν σε καντονικό ή εθνικό επίπεδο».

Ο Σεζφουντίν δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των συζητήσεων τράπεζας. «Υπήρξε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, όλα τα υπόλοιπα θα φανούν», είπε. Σε περίπτωση που η Uber χαρακτηριστεί εργοδότης, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβάλλει εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, γεγονός που θα εκτονώσει το ντάμπινγκ τιμών.

Εδώ και τρεις εβδομάδες, η Uber δραστηριοποιείται επίσης στο καντόνι της Βέρνης, 60 χιλιόμετρα μακριά. Όπως αναφέρει η ειδησεογραφική πύλη Bärn today υπό τον ενδεικτικό τίτλο «Κάντε κράτηση με το πάτημα ενός κουμπιού, η αμερικανική εφαρμογή ταξί Uber είναι πλέον διαθέσιμη και στις πόλεις Τουν και Ιντερλάκεν». Στην πρωτεύουσα του καντονίου, Βέρνη, η προσφορά είναι διαθέσιμη από το 2020, όπως και στη Λουκέρνη. Τα παραμύθια με τα οποία οι υπεύθυνοι της Uber διαφημίζουν την υπηρεσία οδήγησης στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό είναι τα ίδια παντού: «Πολλά ταξί έχουν μεγάλα διαστήματα αδράνειας, κατά τα οποία πρέπει να περιμένουν πελάτες και δεν κερδίζουν χρήματα. Με τη βοήθεια της δικής μας τεχνολογίας διαμεσολάβησης μπορούν να αυξήσουν τη χρήση τους, να κερδίσουν νέους πελάτες και έτσι να δημιουργήσουν περισσότερες πωλήσεις».

Η Berner Zeitung γράφει επίσης εξαιρετικά θετικά για την επέκταση της προσφοράς της Uber: «Στις δύο πόλεις, οι διαδρομές με οδηγούς ταξί σε προκαθορισμένη τιμή μπορούν πλέον να κλείνονται μέσω της εφαρμογής της Uber για smartphone». Η αναφορά ενός από τα λίγα πλεονεκτήματα και η απόκρυψη των μειονεκτημάτων υποδηλώνει τη συνήθη καλή δουλειά της πλατφόρμας στον Τύπο.

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν δημοσιεύεται τίποτα για τις διαμαρτυρίες του κλάδου των ταξί σε αυτό το τμήμα της Ελβετίας. Ωστόσο, τα σχόλια κάτω από το διαδικτυακό μήνυμα δείχνουν ότι οι πελάτες δεν τα καταπίνουν εύκολα όλα αυτά. Έτσι, ένας αναγνώστης γράφει: «Συγγνώμη, τι να κάνω με την Uber; Πάντα προτιμούσα τοπικούς οδηγούς ταξί, είμαι ικανοποιημένος και δεν είναι και τόσο ακριβοί. […] Δεν νομίζω ότι η Uber έχει επαφή με ανεξάρτητους οδηγούς ταξί από την περιοχή, και αν ναι, το σωματείο θα πρέπει να ελέγξει τις συνθήκες». Ένας άλλος σχολιάζει: «Όπως γνωρίζετε, ένας οδηγός Uber δεν έχει καμία σχέση με την αυτοαπασχόληση. Αυτό είναι ένα καθαρό τέχνασμα της Uber για να παρακάμψει τις κοινωνικές υποχρεώσεις ενός εργοδότη. Γιατί η εφημερίδα σας το αφήνει να περάσει έτσι, χωρίς το παραμικρό πληροφοριακό περιεχόμενο εκτός από δωρεάν διαφήμιση για την Uber;»

Στη βορειοανατολική Ελβετία, από την άλλη πλευρά, οι διαμαρτυρίες έχουν ήδη εκδηλωθεί στο κοινοβούλιο, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης linth24 από το Ράπερσβιλ με τίτλο «Η κριτική της Uber έφτασε στην κυβέρνηση». Στην πόλη Σεν Γκάλεν, με 76.000 κατοίκους, νότια της λίμνης Κωνσταντίας, οι νέοι κανονισμοί για τα ταξί άνοιξαν τον δρόμο για τις υπηρεσίες μεταφοράς μέσω εφαρμογών. Η κριτική για τις «μετακινήσεις με την Uber» έφτασε -μετά το δημοτικό συμβούλιο- και στη διοίκηση του καντονίου.

Η απόφαση του δημοτικού κοινοβουλίου για έναν νέο κανονισμό επιβατικών μεταφορών υπέρ των υπηρεσιών εφαρμογών είχε εγκριθεί στα τέλη Ιουνίου με 42 ψήφους έναντι 15, αλλά το δημοψήφισμα απέτυχε. Το σοσιαλδημοκρατικό Juso και το μεγαλύτερο ελβετικό συνδικάτο Unia καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, τη «συστηματική αδήλωτη εργασία στην Uber», επειδή οι εργαζόμενοι κατατάσσονται ως εικονικοί αυτοαπασχολούμενοι. Οι εργαζόμενοι της Uber δεν είναι εγγεγραμμένοι στην κοινωνική ασφάλιση και δεν λαμβάνουν τους μισθούς που αντιστοιχούν στα πρότυπα του κλάδου.

Στο δημοτικό συμβούλιο, η κριτική απορρίφθηκε με το επιχείρημα ότι το καντόνι είναι αρμόδιο για θέματα εργατικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με το linth24, η σύμβουλος του καντονίου Έβα Λέμενμαϊερ αναμένει γνωμοδότηση σχετικά με το αν υπάρχει πρακτική στην Αρχή Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber και αν η Αρχή ελέγχει γενικά αν υφίσταται ψευδής αυτοαπασχόληση για τους οδηγούς των πλατφορμών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *