Σιγκαπούρη: Η Αρχή Ανταγωνισμού απαγορεύει στην Grab να εξαγοράσει την εταιρεία ταξί Trans-cab

Η Grab, η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφορών στη Νοτιοανατολική Ασία, αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει από την εξαγορά της εταιρείας ταξί Trans-cab της Σιγκαπούρης, ύστερα από ανακοίνωση του οργανισμού ελέγχου του ανταγωνισμού.

Η Αρχή και Καταναλωτών της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι η Grab Holdings Ltd και η Trans-cab Holdings Ltd την ενημέρωσαν ότι «δεν θα προχωρήσουν πλέον στην προτεινόμενη εξαγορά», μετά από αξιολόγηση του οργανισμού που έδειξε ότι «η εξαγορά θα οδηγήσει πιθανώς σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού, επηρεάζοντας τόσο τους οδηγούς όσο και τους επιβάτες, και θα παραβιάσει νόμο περί αντιανταγωνιστικών συγχωνεύσεων».

Η Grab, με έδρα τη Σιγκαπούρη, έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφορών στη Νοτιοανατολική Ασία μετά την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Uber.

Οι οδηγοί ταξί του Βιετνάμ καταγγέλλουν την Grab για αθέμιτο ανταγωνισμό

Οι κύριες ενώσεις ταξί στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις του Βιετνάμ, το Ανόι, την Ντα Νανγκ και τη Χο Τσι Μινχ, ενημέρωσαν την Εθνοσυνέλευση, το νομοθετικό όργανο της χώρας, για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που ασκεί η εταιρεία μεταφορών Grab σε βάρος των ταξί της χώρας.

Οι ενώσεις καταγγέλλουν ότι το μοντέλο λειτουργίας της Grab της επιτρέπει να χειραγωγεί τις τιμές που «αυξάνονται μεταξύ 200% και 300%» κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων, ενώ οι επιχειρήσεις ταξί πρέπει να γνωστοποιούν τις τιμές τους στους επιβάτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *