Γερμανία: Στροφή σε κινητήρες υδρογόνου και για τη Volkswagen

Το υδρογόνο είναι το καύσιμο του μέλλοντος, ξεπερνώντας σε ενδιαφέρον ακόμη και τα ηλεκτρικά οχήματα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν έχουν καταφέρει (ή δεν θέλουν) να συμμετάσχουν σε αυτή την επανάσταση στην κινητικότητα. Βλέποντας την Toyota ή ακόμα και την Bosch, να στρέφονται σε αυτόν τον τύπο καυσίμου, η Volkswagen αποφάσισε να ακολουθήσει.

Η εταιρεία έχει καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα αυτοκίνητο και μια συστοιχία κυψελών καυσίμου υδρογόνου που θα μπορούσε να προσφέρει εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων. Η τεχνολογία αυτή αναπτύσσεται από κοινού με τη γερμανική εταιρεία Kraftwerk Tubes. Επίσης, χρησιμοποιεί μια κεραμική μεμβράνη που είναι φθηνότερη στην κατασκευή από την πολυμερή μεμβράνη που έχουν υιοθετήσει η Hyundai και η Toyota και είναι ανθεκτικότερη στον πάγο και τις υψηλές θερμοκρασίες σε σύγκριση με το Nafion.

Η στροφή της Volkswagen στα ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου αποτελεί μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση για την προστασία του κλίματος, με την εταιρεία να σχεδιάζει να καταστεί ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το αργότερο μέχρι το 2040. Η εταιρεία επενδύει ήδη πολλά κονδύλια σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μοναδικές τεχνολογίες.

Οι Honda, Toyota, Hyundai και BMW, ήταν από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που ασχολήθηκαν με την τεχνολογία των οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Οι εταιρείες αυτές εκτιμούν ότι το υδρογόνο έχει σημαντικές προοπτικές να γίνει μια ζωτικής σημασίας ενεργειακή πλατφόρμα για την υποστήριξη του μετασχηματισμού της βιομηχανίας μεταφορών.

Φαίνεται ότι η Volkswagen θέλει να ακολουθήσει τα βήματα των ανταγωνιστών της, αν και ακόμα δεν έχει εγκαταλείψει την αγορά των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *