Καλιφόρνια: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι Uber και Lyft δεν μπορούν να παρακάμψουν τους κανόνες ασφαλείας για τους οδηγούς τους

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας αποφάνθηκε ότι οι εταιρείες Uber και Lyft δεν μπορούν να παρακάμψουν τη διαδικασία της Υπηρεσίας Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας της Καλιφόρνιας (Cal/OSHA) σχετικά με τις αγωγές που υπέβαλε για παραβίαση των κρατικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι οδηγοί της Uber και της Lyft εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση και τόνισαν τη συνεχιζόμενη ανάγκη για προστασία της υγείας και της ασφάλειας για όλους τους οδηγούς που συνεργάζονται με εφαρμογές και τους εργαζόμενους στην Καλιφόρνια.

«Είτε οδηγούμε, είτε σερβίρουμε φαγητό, είτε καθαρίζουμε νοσοκομεία και σπίτια, είτε φροντίζουμε άλλους, όλοι οι εργαζόμενοι στην Καλιφόρνια θα πρέπει να είναι ασφαλείς στην εργασία τους και να μπορούν να προστατεύουν τους εαυτούς τους, τους αγαπημένους τους, τους συναδέλφους και τους πελάτες τους», δήλωσε ο Ρομπέρτο Μορένο, οδηγός της Uber και της Lyft εδώ και σχεδόν επτά χρόνια και μέλος της ένωσης Rideshare Drivers United. «Η Uber και η Lyft μας αρνήθηκαν βασικό προστατευτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των μασκών και των υγειονομικών εξετάσεων. Πολλοί από τους συναδέλφους μας αρρώστησαν, έχασαν τον μισθό τους και την υγεία τους. Ορισμένοι συνάδελφοί μας οδηγοί έχασαν τη ζωή τους, μια υπενθύμιση του τι διακυβεύεται εδώ. Αντί να συμμορφωθούν με την προστασία της υγείας στην Καλιφόρνια, η Uber και η Lyft πέρασαν τα τελευταία δύο χρόνια πολεμώντας αυτούς τους ελάχιστους κανόνες και μηνύοντάς μας. Δεν θα μας αποτρέψουν από το να κάνουμε αυτό που είναι σωστό. Όλοι οι εργαζόμενοι στην Καλιφόρνια έχουν δικαίωμα στην υγεία και την ασφάλεια».

Το 2022, η Υπηρεσία Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας επέβαλε στην Uber και τη Lyft πρόστιμο ύψους 2.255 δολαρίων στην καθεμία για μια σειρά από παραβάσεις, μεταξύ των οποίων η μη παροχή μάσκας ή γαντιών στους οδηγούς, η μη ενημέρωση των οδηγών όταν εκτέθηκαν σε μολυσμένο επιβάτη και η μη εξέταση των οδηγών για κόβιντ πριν από τη βάρδια τους. Η Uber και η Lyft άσκησαν έφεση. Αρκετοί οδηγοί προσχώρησαν ως διάδικοι στις εφέσεις για να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι που επηρεάστηκαν άμεσα από τις παραβιάσεις θα εκπροσωπηθούν στη διαδικασία. Η Uber και η Lyft μήνυσαν την υπηρεσία και τους οδηγούς και προσπάθησαν να παρακάμψουν τη διαδικασία. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σηματοδοτεί το τέλος αυτών των αγωγών και απαιτούν από την Uber και τη Lyft να ολοκληρώσουν τη διοικητική διαδικασία του προτού προσφύγουν στα δικαστήρια, όπως ακριβώς υποχρεούται να κάνει κάθε άλλη εταιρεία που παραπέμπεται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *