Γαλλία: 47.000 ενεργοί οδηγοί στις ψηφιακές πλατφόρμες

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ιδιωτικών και Δημόσιων Μεταφορών Προσώπων της Γαλλίας δημοσίευσε την έκθεσή του για το έτος 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, το 2021 μέτρησε σχεδόν 40.000 ενεργούς οδηγούς στις πλατφόρμες και περισσότερα από 61.000 ταξί, ενώ για το 2022 καταγράφει περισσότερους από 47.000 ενεργούς οδηγούς στις πλατφόρμες και περισσότερα από 62.000 ταξί.

Το ίδιο έτος υπήρξαν σχεδόν 36.600 υποψήφιοι στις εξετάσεις για την απόκτηση άδειας ταξί και ενοικιαζόμενου (11.000 και περίπου 25.600, αντίστοιχα). Το ποσοστό επιτυχίας κατά τη θεωρητική εξέταση φτάνει το 77% για τα ταξί και το 58% για τα ενοικιαζόμενα, ενώ την πρακτική εξέταση ολοκληρώνουν με επιτυχία το 78% των υποψηφίων οδηγών ταξί και το 68% των εξεταζόμενων για τα ενοικιαζόμενα.

Όσον αφορά την κατανομή της προσφοράς επιβατικών μεταφορών στη Γαλλία, «η συγκέντρωση των ταξί σε σχέση με τον πληθυσμό είναι ιδιαίτερα υψηλή στην Ιλ-ντε-Φρανς και στις αγροτικές περιοχές», ενώ τα ενοικιαζόμενα λειτουργούν κυρίως στις μεγάλες πόλεις.

Τέλος, η έκθεση πιστοποιεί την άνιση προσαρμογή των οχημάτων ταξί στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις: «Τα ταξί της επαρχίας είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πετρελαιοκίνητα οχήματα, ενώ τα παρισινά ταξί και τα ενοικιαζόμενα είναι σε μεγάλο βαθμό υβριδικά βενζινοκίνητα οχήματα (58% και 46% αντίστοιχα)».

Ρίχνοντας φως σε έναν τομέα για τον οποίο υπάρχουν ακόμη ελάχιστα στοιχεία, αυτή η πρώτη έκθεση του Παρατηρητηρίου βασίζεται, όπως αναφέρει, σε «πηγές διαφορετικής φύσης», γεγονός που προκαλεί αμφιβολίες για την ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας του τομέα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *