Συνεργασία Anglo American και Hype για νέους στόλους ταξί υδρογόνου στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες

Η βρετανική πολυεθνική Anglo American εγκαινιάζει το έργο H2 Moves Europe («Το υδρογόνο κινεί την Ευρώπη») για την ανάπτυξη νέων στόλων ταξί υδρογόνου στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με την Hype, επίσημο πάροχο υπηρεσιών ταξί στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το πρόγραμμα H2 Moves Europe σχεδιάστηκε για να επιταχύνει την ευαισθητοποίηση στην κλιματική αλλαγή και να ενθαρρύνει την υιοθέτηση της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου (FCEV) και του ρόλου της στο μέλλον των καθαρών μεταφορών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα αναπτυχθούν δύο νέοι στόλοι ταξί με μηδενικές εκπομπές ρύπων – 250 στο Παρίσι και 50 στις Βρυξέλλες. Τα μοντέλα των οχημάτων θα είναι τα προσαρμοσμένα για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων Peugeot e-Expert και Citroën ë-Jumpy, καθώς και αυτοκίνητα Toyota Mirai και Hyundai Nexo.

Το H2 Moves Europe βασίζεται στην επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος H2 Moves Berlin που ξεκίνησε το 2023 μαζί με την Toyota Γερμανίας και τη SafeDriver Group-ENNOO, το οποίο έχει πλέον ολοκληρώσει σχεδόν 500.000 διαδρομές επιβατών σε ένα σύνολο 6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, επιπλέον της αυξανόμενης δυναμικής στις υποδομές ανεφοδιασμού, με την έναρξη ισχύος, τον Απρίλιο, του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων.

Ο επικεφαλής Αγορών της Anglo American, δήλωσε: «Τα οχήματα με κινητήρες κυψελών υδρογόνου αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μείγμα των καθαρών τεχνολογιών κίνησης που απαιτούνται για την αποτελεσματική απεξάρτηση από τον άνθρακα στις μεταφορές και είναι τα πλέον κατάλληλα για στόλους οχημάτων, όπως ταξί και λεωφορεία. Μέσω του H2 Moves Europe και της νέας μας συνεργασίας με την Hype στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ελπίζουμε να καταδείξουμε περαιτέρω τα πολλά οφέλη της τεχνολογίας FCEV όσον αφορά την εμβέλεια και τον ανεφοδιασμό σε ευρύτερο κοινό αγοραστών αυτοκινήτων, βασιζόμενοι στην επιτυχία των υφιστάμενων πρωτοβουλιών μας για την ανάπτυξη FCEV στο Βερολίνο, την Κίνα και τη Νότια Αφρική».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hype, Ματιέ Γκαρντιέ επισήμανε ότι από το 2015, η εταιρεία είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στην ανάδειξη των οφελών της κινητικότητας με υδρογόνο και δήλωσε ευτυχής για τη συνεργασία με την Anglo American, η οποία θα αυξήσει την εμβέλεια της εταιρείας και θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση των αναπτυξιακών της στόχων στο Παρίσι και σε νέες αγορές, όπως οι Βρυξέλλες.

Ως κορυφαίος παγκόσμιος παραγωγός της πλατίνας που απαιτείται για τις κυψέλες καυσίμου (40% της παγκόσμιας παραγωγής), η Anglo American υπήρξε από νωρίς υποστηρικτής της τεχνολογίας κινητήρων υδρογόνου. Όταν χρησιμοποιείται σε μια κυψέλη καυσίμου, η πλατίνα προκαλεί μια χημική αντίδραση μεταξύ υδρογόνου και οξυγόνου για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό χρησιμοποιείται στη συνέχεια για την τροφοδοσία του κινητήρα ενός οχήματος, το οποίο μπορεί να ανεφοδιαστεί σε πέντε λεπτά με εμβέλεια έως και 650 χιλιόμετρα, όπως ακριβώς και ένα όχημα βενζίνης ή ντίζελ, αλλά με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων. Μέσω του H2 Moves Europe και άλλων πρωτοβουλιών, η Anglo American υποστηρίζει ενεργά το αναδυόμενο οικοσύστημα των μεταφορών με υδρογόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *