Παρίσι: Διαμαρτυρία των οδηγών ταξί με αργή πορεία, ενάντια στον νόμο για τις ιατρικές μεταφορές

Οι οδηγοί ταξί βγήκαν χθες στους δρόμους του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν για την αλλαγή του νόμου για την κοινωνική ασφάλιση και την υγειονομική περίθαλψη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εθνικής Ομοσπονδίας Ταξί.

Ήδη από τον Δεκέμβριο πραγματοποιούνται παρόμοιες κινητοποιήσεις στην πρωτεύουσα και σε πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες αντιτίθενται στο άρθρο 30 του νόμου για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης του 2024, που προβλέπει τη μείωση της αποζημίωσης των ταξί για ιατρικές μεταφορές αν ο ασθενής αρνηθεί να μοιραστεί τη διαδρομή του προς κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο περίθαλψης με άλλον ασθενή. Για να επιτευχθεί αυτό, προβλέπεται επίσης η δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα συγκεντρώνει τις παραγγελίες για ιατρικές μεταφορές.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη βελτίωση της προσφοράς μεταφορών και στη μείωση του κόστους καθώς και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, οι οδηγοί ταξί όμως καταγγέλλουν ότι θα ευνοήσει τις ιδιωτικές εταιρείες υγείας που παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς με ασθενοφόρα, καθώς και ότι θα μειωθεί ο κύκλος εργασιών τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *