Μιλάνο: Προσφυγή ενώσεων ταξί κατά του δήμου για την αποζημίωση των ιδιοκτητών ταξί λόγω έκδοσης νέων αδειών  

Με ανακοίνωση προς τα μέλη τους, ενώσεις και συνδικάτα του Μιλάνου μαζί με δύο εταιρείες ραδιοταξί, ενημέρωσαν ότι κατέθεσαν προσφυγή κατά του δήμου με αίτημα την ακύρωση του διατάγματος που ρυθμίζει την έκδοση νέων αδειών και τους κανονισμούς λειτουργίας του κλάδου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Οι υπογεγραμμένες Επαγγελματικές Ενώσεις και Συνδικάτα, TAM, SATaM και UNIONE ARTIGIANI, μαζί με τα ραδιοταξί 024040 και 028585, ενημερώνουν ότι κατέθεσαν προσφυγή στο Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο της Λομβαρδίας για την ακύρωση, εν μέρει, της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αριθ. 1503 της 9ης Νοεμβρίου 2023 του Δήμου του Μιλάνου, που έχει ως αντικείμενο «κατευθυντήριες γραμμές για την ενεργοποίηση, σε προσωρινή και πειραματική βάση, μέτρων σχετικά με την άσκηση της δραστηριότητας του πρόσθετου οδηγού για λογαριασμό των κατόχων άδειας ταξί (δεύτερου οδηγού) και για την προκήρυξη έκτακτου διαγωνισμού για την έκδοση, έναντι πληρωμής, νέων αδειών που θα ανατεθούν σε πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στο άρθρο 6 του νόμου αριθ. 21/1992, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3, παρ. γ.2 του νομοθετικού διατάγματος αριθ. 104 της 3ης Αυγούστου 2023 που τροποποιήθηκαν με τον νόμο αριθ. 136/2023».

Στόχος μας είναι η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας κατά την έκδοση νέων αδειών και η προστασία της κατηγορίας μας.

Είναι φανερό, μάλιστα, ότι ο Δήμος του Μιλάνου αγνόησε κατάφωρα το διάταγμα-νόμο αριθ. 104/2023, ποσοτικοποιώντας μια εισφορά για την έκδοση νέων αδειών (που θα κατανεμηθεί -βάσει νόμου- σε καθέναν από εμάς), η οποία είναι περίπου 50% χαμηλότερη (αν όχι ακόμη και περισσότερο, λόγω παράλογων εκπτώσεων) από την τρέχουσα αξία των ίδιων των αδειών. Η απόφαση αυτή -που απροσδόκητα επικυρώθηκε και από την Αρχή Ρύθμισης Μεταφορών- συνιστά σαφή παραβίαση του νόμου και υπονομεύει όλη την ισορροπία του συστήματος για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης για τις μεταφορές που επινόησαν κυβέρνηση και κοινοβούλιο το περασμένο καλοκαίρι.

Να καταστήσουμε σαφές ότι οι υπογράφοντες δεν προβαίνουν εδώ σε πολιτική αξιολόγηση, ούτε κρίνουν την ορθότητα ή μη των ενεργειών του νομοθέτη. Απλώς, ζητούν από τη Δημοτική Αρχή του Μιλάνου να εφαρμόσει το νόμο (και όχι μόνο το μέρος του νόμου που τη βολεύει καλύτερα).

Για τους λόγους αυτούς, είμαστε βέβαιοι ότι το Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο της Λομβαρδίας θα διορθώσει τις ενέργειες του Δήμου και θα τον επαναφέρει στον δρόμο που απαιτεί ο νόμος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *