Μασσαλία: Οδηγοί των Uber και Bolt διαδήλωσαν με αργή πορεία μέσα στην πόλη

Οδηγοί ενοικιαζόμενων οχημάτων πραγματοποίησαν αργή πορεία διαμαρτυρίας στη Μασσαλία χθες, προκειμένου να καταγγείλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάζονται να εργαστούν στις πλατφόρμες Uber και Bolt.

Η πομπή αποτελούνταν από περίπου 50 αυτοκίνητα, τα οποία κινούνταν με πολύ μικρή ταχύτητα κατά μήκος μιας διαδρομής που περνά μπροστά από τη νομαρχία και φθάνει στο παλιό λιμάνι. Οι διαδηλωτές έκαναν στάση μπροστά από το εμπορικό κέντρο Terrasses du Port και στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Η δράση των οδηγών προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ οι εκπρόσωποί τους κατήγγειλαν την ιδιότητά τους ως «μεταμφιεσμένων υπαλλήλων» των μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών μεταφοράς επιβατών. «Αυτοί καθορίζουν τις τιμές, όχι εμείς», κατήγγειλε ένας από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση.

Οι οδηγοί εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους σε μια συμφωνία που πρόκειται να συναφθεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 μεταξύ των συνδικάτων τους και των πλατφορμών, η οποία «προβλέπει αμοιβή 27,50 ευρώ για μια ώρα διαδρομής. Εμείς όμως ζητάμε μια ελάχιστη ωριαία αμοιβή», επισήμανε ένας από τους οδηγούς. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση κατήγγειλαν, τέλος, τον υπερβολικό αριθμό οδηγών στην πόλη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *