Ρωσία: Οι υπηρεσίες ταξί στην Αγία Πετρούπολη έχουν γίνει 40% ακριβότερες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Oμοσπονδιακής Στατιστικής Αρχής της Ρωσίας, το μέσο κόστος ανά χιλιόμετρο μιας διαδρομής με ταξί στην Αγία Πετρούπολη έχει αυξηθεί κατά 18% από την αρχή του έτους. Ωστόσο, εκπρόσωποι ορισμένων υπηρεσιών ταξί δηλώνουν ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 40%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αναμένεται μείωση των τιμών. Οι τιμές για τα καύσιμα, τη συντήρηση των αυτοκινήτων και για την αγορά των ίδιων των οχημάτων αυξάνονται συνεχώς. Επιπλέον, ο νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο έπαιξε ρόλο στην ανατίμηση των ναύλων.

\"\"

Σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις, οι οδηγοί ταξί πρέπει να εγγραφούν στο σύστημα FGIS Taxi και να ξαναβάψουν τα αυτοκίνητά τους λευκά με κίτρινη λωρίδα. Οι οδηγοί ταξί πρέπει επίσης να είναι ασφαλισμένοι με συμβόλαιο αστικής ευθύνης έναντι των επιβατών. Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας των επιβατών, αλλά έχουν προκαλέσει μείωση του αριθμού των οδηγών κατά 10%-20%.

Σύμφωνα με τον Αντρέι Μπέλοφ, εκπρόσωπο του Δημόσιου Συμβουλίου για την Ανάπτυξη των Ταξί στην Αγία Πετρούπολη και την ευρύτερη περιοχή, ο νέος νόμος έχει οδηγήσει στην έξοδο από το επάγγελμα πολλούς αδειοδοτημένους οδηγούς ταξί. Το κόστος που συνδέεται με τους νέους όρους αποδείχθηκε πολύ υψηλό και δεν μπορούν όλοι να αντεπεξέλθουν. Αυτοί που παραμένουν στον κλάδο αναγκάζονται να αντισταθμίσουν το κόστος, γεγονός που επηρεάζει και τις τιμές για τους επιβάτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...