Ηνωμένο Βασίλειο: Οι οδηγοί της πλατφόρμας Free Now θα επιλέγουν το εργασιακό τους καθεστώς

Η Free Now ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι οδηγοί ιδιωτικών ενοικιαζόμενων οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι το καθεστώς απασχόλησής τους. Μπορούν είτε να παραμείνουν ανεξάρτητοι, διατηρώντας το καθεστώς του αυτοαπασχολούμενου όσον αφορά το εργατικό δίκαιο, είτε να επιλέξουν το καθεστώς του εργαζομένου.
Η επιλογή του καθεστώτος εργαζομένου θα παρέχει στους οδηγούς πρόσβαση σε οφέλη όπως το εθνικό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα αδείας και η δυνατότητα επιλογής ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος.
«Η ευημερία των οδηγών μας, τόσο η φυσική όσο και η οικονομική, είναι ύψιστης σημασίας για εμάς στη Free Now και προσπαθούμε συνεχώς να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε στους οδηγούς μας πρόσβαση στην ασφάλιση ατυχημάτων και ασθενειών, καθώς και στη γονική άδεια, πέρα από άλλες υπάρχουσες παροχές, όπως η υποστήριξη αγοράς ηλεκτρικού οχήματος, όλα με στόχο την υποστήριξή τους σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...