Βόρεια Ιρλανδία: Oι οδηγοί ταξί θα πρέπει να είναι φορολογικά ενήμεροι κατά την ανανέωση των αδειών τους

Οι οδηγοί ταξί στη Βόρεια Ιρλανδία θα πρέπει πλέον να αποδεικνύουν ότι έχουν καταβάλει τους φόρους που τους αναλογούν πριν από την ανανέωση των αδειών τους. Η απαίτηση αυτή θεσπίστηκε από το 2021 και ισχύει στην Αγγλία και την Ουαλία από τον Απρίλιο του 2022.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Φορολογικών Ελέγχων και Τελωνείων του Ηνωμένου Βασιλείου, η απαίτηση αυτή εφαρμόζεται «για να προωθηθεί η φορολογική συμμόρφωση στον κλάδο και να γίνει πιο δίκαιη για τη συντριπτική πλειονότητα των οδηγών που ήδη πληρώνουν εγκαίρως τους φόρους τους».
Σύμφωνα με τον Μαρκ Τζιλ, διευθυντή Συμμόρφωσης Φυσικών Προσώπων και Μικρών Επιχειρήσεων, «ενώ οι περισσότεροι οδηγοί ταξί στη Βόρεια Ιρλανδία πληρώνουν τους φόρους τους εγκαίρως, θέλουμε να εξισώσουμε τους όρους ανταγωνισμού και να αντιμετωπίσουμε τη μικρή μειοψηφία που δεν το κάνει. Η παραοικονομία εκτιμάται ότι κοστίζει στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου 2 δισ. λίρες Αγγλίας σε απλήρωτους φόρους, γεγονός που στερεί πόρους για τις ζωτικής σημασίας δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες όλοι βασιζόμαστε».
Ο ίδιος τόνισε ότι με τη σύνδεση της φορολογικής συμμόρφωσης με την ανανέωση της άδειας οδήγησης η κυβέρνηση ελπίζει να ενθαρρύνει τους οδηγούς να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υποδομών αναφέρει για το θέμα ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι οδηγοί ταξί και, από τον Ιούνιο του 2023, η απαίτηση αυτή περιλαμβάνεται σε όλες τις υπενθυμίσεις για την ανανέωση των αδειών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...