Ιαπωνία: Η πανδημία προκάλεσε έλλειψη οδηγών ταξί στην Ιαπωνία, το υπουργείο Μεταφορών εξετάζει μέτρα

Ο αριθμός των οδηγών ταξί στην Ιαπωνία μειώθηκε απότομα σε σχέση με πριν από τέσσερα χρόνια, καθώς η πανδημία του κοροναϊού επιτάχυνε τα προβλήματα που δημιουργεί η γήρανση του εργατικού δυναμικού.
Η Ιαπωνική Ομοσπονδία Ταξί ανέφερε ότι τα μέλη της ανέρχονταν σε 231.938 στα τέλη Μαρτίου, παρουσιάζοντας μείωση κατά 20,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.
Πολλοί οδηγοί παραιτήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποθαρρυμένοι από τη μείωση του εισοδήματός τους, ενώ φοβήθηκαν επίσης και την πιθανότητα μόλυνσης μέσα στα οχήματά τους.
Οι κλάδος πλέον παρουσιάζει ανάκαμψη, εξαιτίας της επιστροφής των τουριστών και οι πολίτες διαμαρτύρονται για έλλειψη ταξί. Οι ηλικιωμένοι πελάτες είναι αυτοί που ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς δυσκολεύονται να βρουν μεταφορικό μέσο για τα νοσοκομεία.
Το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έρευνα ανά περιοχή για να εξετάσει τις συνθήκες λειτουργίας και εργασίας των ταξί κατά το οικονομικό έτος 2024. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, το υπουργείο θα εξετάσει μέτρα που θα βοηθήσουν τον κλάδο να βελτιώσει τις δραστηριότητές του και να επιλύσει το ζήτημα της έλλειψης οδηγών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μεταφορές θα είναι διαθέσιμες ακόμη και σε υποβαθμισμένες περιοχές.
Το υπουργείο συμπεριέλαβε 31 εκατ. γεν για σχετικές δαπάνες στο αίτημα του προϋπολογισμού του για το έτος που αρχίζει τον ερχόμενο Απρίλιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...