Ισπανία: Η κυβέρνηση ετοιμάζει διάταγμα για να περιορίσει τη μαζική αδειοδότηση ενοικιαζόμενων οχημάτων με οδηγό

Το Υπουργείο Μεταφορών, Κινητικότητας και Αστικής Πολιτικής της Ισπανίας συντάσσει ένα νομοθετικό διάταγμα το οποίο θα επιβάλλει νέους όρους για τη χορήγηση αδειών για την ενοικίαση οχημάτων με οδηγό (VTC), με βάση περιβαλλοντικά κριτήρια ή τη διαχείριση της κυκλοφορίας και του δημόσιου χώρου.

Σύμφωνα με την El País, με το διάταγμα αυτό η ισπανική κυβέρνηση επιδιώκει να μετριάσει τις επιπτώσεις της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της 8ης Ιουνίου, η οποία έκρινε ότι η αναλογία 1/30 μεταξύ των VTC και των ταξί είναι αντίθετη με την ευρωπαϊκή οδηγία περί ελεύθερης εγκατάστασης. Το νομοθετικό διάταγμα θα εγκριθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα είναι έτοιμο πριν από τις εκλογές της 23ης Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση μεταξύ της Antaxi και της Élite Taxi Barcelona με εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταφορών.

Οι οδηγοί ταξί έχουν προαναγγείλει διαδήλωση για την Πέμπτη 22 Ιουνίου μπροστά από το Υπουργείο Μεταφορών, από το οποίο ζητούν συγκεκριμένα μέτρα για τη ρύθμιση των VTC, μετά την ενδεχόμενη απελευθέρωση του τομέα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Μια απόφαση που, αν και κηρύσσει παράνομο το 1/30, δίνει τη δυνατότητα στις τοπικές αρχές να ρυθμίζουν τα VTC για περιβαλλοντικούς ή κυκλοφοριακούς λόγους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...