Ο αριθμός διαδρομών με ταξί στη Μόσχα αυξήθηκε κατά 42 εκατ. το 2022

Οι διαδρομές με ταξί στην πρωτεύουσα της Ρωσίας έφτασαν τα 366 εκατομμύρια το 2022, ήταν δηλαδή 42 εκατ. περισσότερες από το 2021. Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Τμήματος Μεταφορών και Ανάπτυξης Υποδομής Οδικών Μεταφορών της Μόσχας.
«Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν εστιάζει τώρα στη βελτίωση της ασφάλειας των επιβατών και έδωσε εντολή να παρακολουθείται στενά το έργο των εταιρειών ταξί. Αυτό μας επιτρέπει να εξαλείψουμε την παρουσία οδηγών με ανεπαρκή εμπειρία οδήγησης, να εντοπίσουμε κρατικούς υπαλλήλους που δεν διενεργούν σωστά τις τεχνικές και ιατρικές εξετάσεις και να διασφαλίσουμε ότι τηρούνται οι κανόνες εργασίας και ανάπαυσης και δεν παραβιάζονται οι κανόνες κυκλοφορίας. Η υπηρεσία γίνεται πιο αξιόπιστη, πιο βολική, ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται και ο αριθμός των ατυχημάτων μειώνεται. Συγκεκριμένα, το 2022, τα ατυχήματα μειώθηκαν κατά 4%, σε σύγκριση με το 2021» ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης αρμόδιος για θέματα μεταφορών Μαξίμ Λικσούτοφ. Επιπλέον, ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 46% (30 το 2022 και 56 το 2021).
Περισσότεροι από 250.000 οδηγοί ταξί στη Μόσχα και την ευρύτερη περιοχή έχουν εγγραφεί στο σύστημα ανάλυσης KIS ART: οι παραγγελίες μεταφέρονται μόνο σε επαγγελματίες οδηγούς που κατέχουν άδεια οδήγησης για τουλάχιστον τρία χρόνια και έχουν εκδοθεί στη ρωσική επικράτεια. Οι άδειες οδήγησης των χωρών όπου η ρωσική γλώσσα είναι επίσημα αναγνωρισμένη θεωρούνται επίσης έγκυρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...