Οι οδηγοί ταξί στη Μαδρίτη προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

Μόλις δώδεκα ημέρες μετά την πορεία περισσότερων από 5.000 ταξί στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και το Υπουργείο Μεταφορών της Μαδρίτης, τα ταξί επέστρεψαν στους δρόμους ενάντια στην «οπισθοδρόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων που επιχειρείται με το διάταγμα Αγιούσο, με την κατάργηση, μεταξύ άλλων, των ημερών ξεκούρασης των εργαζομένων».

Αυτή ήταν η δήλωση του προέδρου της Επαγγελματικής Ομοσπονδίας Ταξί της Μαδρίτης (FPTM), Χούλιο Σανζ, ο οποίος επισήμανε επίσης ότι το νέο διάταγμα στοχεύει στη συσσώρευση αδειών στα χέρια των εταιρειών και στην ουμπεροποίηση του κλάδου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι περισσότερα από 6.000 ταξί βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης ενώ 3.000 ακόμη δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν, «λόγω έλλειψης συνεργασίας από την πλευρά της αστυνομίας».

Τα μέλη της FPTM ελπίζουν ότι «κάποιος στην Κοινότητα της Μαδρίτης θα βάλει λίγο μυαλό και θα σκεφτεί ότι αυτό το διάταγμα κάνει μεγάλη ζημιά στον κλάδο των ταξί και ευνοεί μόνο τις εταιρείες».

Τέλος, προειδοποιούν ότι ο κλάδος θα συνεχίσει τις διαμαρτυρίες εάν προχωρήσουν τα σχέδια για την έγκριση του διατάγματος. «Το μόνο που θέλουμε είναι να μας αφήσουν να δουλέψουμε ήσυχα. Εάν η πολιτεία δεν καταρτίσει κανονισμό για τη ρύθμιση των VTC, ας διατηρήσει τον προηγούμενο, που υιοθετήθηκε μόλις πριν από τέσσερα χρόνια. Ας μην εξοντώσει έναν τομέα που προσφέρει εγγυημένη, ασφαλή, δημόσια υπηρεσία μεταφοράς στους πολίτες», τόνισε ο Σανζ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...