Uber files: Οι οδηγοί ταξί κατέθεσαν μήνυση κατά της Uber στην Εισαγγελία της Ρώμης

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Ιουλίου, μεγάλη αντιπροσωπεία οδηγών ταξί και εκπροσώπων του κλάδου που ανήκουν στην Ένωση Νομικής Προστασίας Ταξί, παρουσία του νομικού τους συμβούλου Αλεσάντρο Μαρκούτσι, κατέθεσαν μήνυση κατά της αμερικανικής πολυεθνικής Uber στην Εισαγγελία της Ρώμης.
«Ο ογκώδης φάκελος αφηγείται μια ολόκληρη σειρά δραστηριοτήτων λόμπι της εταιρίας της Καλιφόρνια από το 2017 (τροπολογία Λαντζιλότα Κότσιαντσιχ) και τις σχέσεις που αυτή η ομάδα ανέπτυξε με πολιτικά πρόσωπα, με μοναδικό σκοπό την αναστολή, αλλαγή ή προσαρμογή των νόμων στο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας», εξηγούν. «Αυτές οι πρακτικές περιγράφονται επίσης λεπτομερώς στην ιταλική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα L\’Espresso με την ονομασία Uber files. Η εφημερίδα, μέσα από τις μαρτυρίες πρώην Ευρωπαίου μάνατζερ της Uber, εξηγεί αναλυτικά πόσο πιεστική υπήρξε η δραστηριότητα λόμπι που εφαρμόζεται τόσο στην Ιταλία όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλα αποκαλύφθηκαν μέσα από την ανάγνωση χιλιάδων εσωτερικών email της εταιρείας και τους πολλούς δημοσιογράφους που εργάστηκαν σε αυτήν την έρευνα.
Δείπνα, συσκέψεις στα κεντρικά γραφεία κομμάτων, προσχεδιασμένες γραπτές τροπολογίες, πολιτικοί που έγιναν μάνατζερ της εταιρείας Uber, με αποκορύφωμα την περασμένη άνοιξη, όταν με άκρα μυστικότητα (κάτι που δεν διαψεύστηκε ποτέ) ξένοι και Ιταλοί ηγέτες του καλιφορνέζικου ομίλου έγιναν δεκτοί στην έδρα του υπουργικού συμβουλίου.
Κι όλα αυτά ενώ το περίφημο νομοσχέδιο για τον ανταγωνισμό επρόκειτο να συζητηθεί στη Βουλή και στο άρθρο 10 εισήχθησαν σαφώς ευνοϊκοί κανονισμοί για τη δραστηριότητα και την ανάπτυξη του μεταφορικού μοντέλου Uber Black, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαδηλώσεις στους δρόμους.
Είμαστε βέβαιοι ότι το δικαστικό σώμα θα θελήσει να ρίξει φως σε αυτή την υπόθεση που έχει ήδη εμπλέξει λαμπρά ονόματα της διεθνούς πολιτικής σε άλλες χώρες», κατέληξαν οι οδηγοί ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...