Δανία : Η Dantaxi έφτασε ήδη τα 400 ηλεκτρικά ταξί από 14 διαφορετικές μάρκες

εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο για τον στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει πάνω από 400 ηλεκτρικά ταξί από 14 διαφορετικές μάρκες.
Η Dantaxi αναφέρει ότι τα αγαπημένα ηλεκτρικά οχήματα μεταξύ των ταξί προέρχονται από τη Volkswagen, τη Mercedes και την Tesla. Το πρώτο Polestar εντάχθηκε στον στόλο το 2022 και κάτοχός του είναι ένας οδηγός που λειτουργούσε τέσσερα ταξί ντίζελ για 20 χρόνια. Η εταιρεία δημοσιοποίησε επίσης ότι τα ηλεκτρικά της οχήματα συγκέντρωσαν 32.000 χιλιόμετρα μηδενικών εκπομπών τους πρώτους έντεκα μήνες του τρέχοντος έτους.
Η εφαρμογή της Dantaxi είναι διαθέσιμη σε εθνικό επίπεδο στη Δανία και διαθέτει 1.900 οχήματα, εκ των οποίων τα 400 είναι ήδη ηλεκτρικά, αντιπροσωπεύοντας το 21,05% του στόλου. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν στην Κοπεγχάγη, όπου η Dantaxi άνοιξε έναν μεγάλο κόμβο φόρτισης ταξί με την E.On, τον Μάιο του περασμένου έτους.
Η πόλη της Κοπεγχάγης αναμένει από τους παρόχους να μετατρέψουν τους στόλους των ταξί σε μηδενικών εκπομπών έως το 2025. Σύμφωνα με το σχέδιο η πόλη φιλοδοξεί να καταστεί πρώτη στον κόσμο με ουδέτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2025.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...