Βρυξέλλες 8 Σεπτεμβρίου 2022 : Πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο των συνδικάτων Ταξί με την συμμετοχή του ΣΑΤΑ

Συνδικάτα ταξί από όλη την Ευρώπη οργάνωσαν μια κινητοποίηση στις Βρυξέλλες στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 ως απάντηση στις αποκαλύψεις Uber Files. Η κινητοποίηση περιλαμβάνει μια «πορεία με ταξί» στην πόλη και συνάντηση με τους : Ursula von der Leyen Πρόεδρος της Επιτροπής, Margrethe Vestager Επίτροπος Ανταγωνισμού, Nicolas Schmi Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων και την Επίτροπο Μεταφορών Adina Vălean. Η διαδήλωση των ταξί ήταν μια ιδέα της Ένωσης Ταξί των Βρυξελλών (BTF) που βρήκε άμεση ανταπόκριση από συνδικάτα πολλών χωρών ( Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Πολωνία, Τσεχία κ.λ.π) μεταξύ αυτών και της Ελλάδας (ΣΑΤΑ).
Όπως δήλωσε στην dailytaxinews ο Sam Bouchal Γενικός Γραμματέας της Brussels Taxi Federation « Ο πρωταρχικός στόχος της διαδήλωσής μας της 8ης Σεπτεμβρίου είναι να διασφαλίσουμε ότι το σκάνδαλο UBER-FILES δεν θα θαφτεί. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή.»
Σε ανακοίνωσή της η Elite Barcelona η οποία συμμετέχει στην διαδήλωση επεσήμανε ότι χωρίς την υπεράσπιση του ταξί σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα καταλήξουμε στα χέρια οικονομικών γυπών και πλατφορμών που οργανώνονται μέσω του MOVE Ε (Λόμπι της ΕΕ που απαρτίζουν το FreeNow, η Uber και η Bolt) και πιέζουν για την εξάλειψη όλων των ποσοτικών, γεωγραφικών και άλλων περιορισμών, που θα ήταν θανατηφόρο για περισσότερες από μισό εκατομμύριο οικογένειες που ζουν από το Ταξί σε όλη την Ευρώπη.
Τα συνδικάτα των Ταξί πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και πιστεύουμε ότι όχι μόνο πρέπει να υποστηρίξουμε αλλά και να προωθήσουμε μια νέα ιστορική πορεία του Ταξί και ότι άλλο χρειαστεί, για να εδραιώσουμε πολύ στέρεους πυλώνες μιας νέας ευρωπαϊκής οργάνωσης για την υπεράσπιση του Ταξί σε αυτούς τους θεσμούς που μας κάνουν τόση ζημιά από τις Βρυξέλλες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...