Το Free Now στην Ισπανία ακολουθεί τα βήματα της Cabify και της Uber, προσθέτοντας μια «χρέωση υψηλής ζήτησης» στο ταξί

Η εφαρμογή Free Now ανακοίνωσε αύξηση των τιμών στις υπηρεσίες που παρέχονται από τα ταξί. Ακολουθώντας τις επίσημες τιμές των ταξί -είναι μια από τις απαιτήσεις που πρέπει να πληροί το Free Now αν θέλει να λειτουργεί με τη δημόσια υπηρεσία-, η πλατφόρμα επιβάλλει μια πρόσθετη χρέωση για υψηλή ζήτηση.
Όπως δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, καταργείται το τέλος βιωσιμότητας 0,30 ευρώ που χρησιμοποιούταν (όπως εξηγεί η εταιρία) ως μια μορφή επένδυσης στην πράσινη ανάπτυξη. Ωστόσο, η κατάργηση αυτού του τέλους άνοιξε την πόρτα σε άλλα δύο. Από τη μία πλευρά είναι η προαναφερθείσα χρέωση για υψηλή ζήτηση. Αυτή μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 0,05 και 1,50 ευρώ ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των οχημάτων εκείνη τη στιγμή. Παράλληλα θα υπάρχει υποχρεωτική χρέωση υπηρεσιών σε καθεμία από τις συμβεβλημένες και πληρωμένη μέσω της εφαρμογής υπηρεσίες με 0,80 ευρώ . Δηλαδή από 30 λεπτά υποχρεωτικής πληρωμής περνάει σε ένα ποσό που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 0, 80 λεπτών και 2,30 ευρώ.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτό θα ισχύει για όλα τα ταξί στην Ισπανία που συνδέονται με το Free Now από τις 16 Αυγούστου. Σε τι θα αφιερωθεί αυτή η αύξηση; Η Free Now διατηρεί την πολιτική χρέωσης βιωσιμότητας. Όπως εξηγούν, «θα είναι η διατήρηση μιας καλής υπηρεσίας και η συνέχιση των επενδύσεων για τη βελτίωση της τεχνολογίας». Με άλλα λόγια: ο οδηγός ταξί δεν θα λάβει κανένα ποσοστό της αύξησης της τιμής εντός της πλατφόρμας.
Είναι ένας τρόπος αύξησης των εσόδων που εισπράττει η εταιρεία στη διαμεσολαβητική της υπηρεσία στον κλάδο.
Τι θεωρείται υψηλή ζήτηση και πότε μπαίνει σε εφαρμογή αυτό το ποσοστό;
Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα που έχουν οι χρήστες της Uber και της Cabify VTC για την υπηρεσία τους, ειδικά κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων σε μεγάλες πόλεις. Μάλιστα, με αυτές τις τιμές, τα μοντέλα των πλατφορμών μεταφορών έπαψαν να έχουν τιμές σημαντικά χαμηλότερες από τα ταξί για μεγάλο χρονικό διάστημα . Εδώ και λίγο καιρό, οι τιμές έχουν εξισωθεί και πολλές φορές είναι πάνω από το μέσο όρο ενός ταξί.
Το Free Now θέλει να μιμηθεί αυτό το μοντέλο, αλλά προσπαθεί να περιορίσει χρεώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε υπερχρέωση εάν η ζήτηση είναι υψηλή . γι αυτό διατηρεί το όριο, έως 1,50 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρί θέλει να αποφύγει καταστάσεις όπως αυτές που υπέστησαν οι χρήστες Uber κατά τη διάρκεια του MadCool, του μουσικού φεστιβάλ της πρωτεύουσας. Η μεγάλη μάζα των παρευρισκομένων, η αδυναμία πολλών ταξί να φτάσουν στον χώρο και τα λίγα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς, αύξησαν τη ζήτηση για οχήματα πλατφόρμας και, ως εκ τούτου, την τιμή τους.
Από την άλλη, πότε θα ισχύει αυτή η χρέωση στα δρομολόγια Free Now; Δεν θα είναι πάντα ενεργή. Οι εταιρικοί λογαριασμοί και οι πληρωμές σε μετρητά στον οδηγό εξαιρούνται από αυτόν τον δυναμικό τρόπο τιμολόγησης. Αυτό θα τεθεί σε ισχύ όταν η τρέχουσα ζήτηση ξεπεράσει το 20% του εβδομαδιαίου μέσου όρου. Αυτό σημαίνει ότι, κάθε εβδομάδα, αυτό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη δραστηριότητα . Οι απογευματινές ώρες και οι εκδηλώσεις θα έχουν κάτι παραπάνω από σίγουρη χρέωση από τα μέσα Αυγούστου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...