Βρυξέλλες : Η Ομοσπονδία Ταξί  ζητά την σύσταση κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για τα αρχεία της Uber και θα κινηθεί νομικά για οικονομική αποζημίωση

Ο Πρόεδρος της Fed Taxi της Ομοσπονδίας ταξί των Βρυξελλών, Abdel Sabbani, εξετάζει νομικά μέτρα κατά της Uber και όλων εκείνων που υπερασπίστηκαν την πλατφόρμα ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγούς για 7 χρόνια για να διεκδικήσουν αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Υποστηρίζει ότι η άφιξη της Uber στις Βρυξέλλες οδήγησε στο κλείσιμο σχεδόν 300 ταξί, λόγω έλλειψης οδηγών και σε δραστική πτώση του τζίρου των παραδοσιακών εταιρειών ταξί. Μιλάει για αυτοκτονίες σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της Uber, μεταξύ άλλων στις Βρυξέλλες με έναν από τους στενούς του φίλους που αυτοκτόνησε. Καλεί τους πολιτικούς ηγέτες να ευαισθητοποιηθούν για τη διευθέτηση ζητημάτων του ταξί  όπως ο καθορισμός ενός numerus clausus και η τιμολόγηση.

\"\"

 «Θα ήθελα –λέει ο Abdel Sabbani -πρώτα να χαιρετίσω το έργο των δημοσιογράφων που διενήργησαν την έρευνα και εκείνων που μετέφεραν αυτές τις πληροφορίες στη συνέχεια. Αυτό μας δίνει ελπίδα. Καταγγέλλουμε, εδώ και πολύ καιρό, με αποδεικτικά στοιχεία, αυτές τις αμφισβητούμενες συμπεριφορές από την πλευρά της Uber και των διαχειριστών της, αλλά κανείς δεν ήθελε να μας ακούσει. Δημοσιεύσαμε πολλά τεκμηριωμένα στοιχεία που αποδεικνύουν εγκληματική συμπεριφορά και αθέμιτο ανταγωνισμό στη σελίδα μας στο Facebook, η οποία έχει σχεδόν 3.000 ακόλουθους, αλλά κανείς δεν ήθελε να πάρει στα σοβαρά τις πληροφορίες μας, ούτε σε πολιτικό επίπεδο ούτε στα ΜΜΕ. Χρειάστηκε μια διεθνής κοινοπραξία δημοσιογράφων να αποκαλύψει αυτό που καταγγέλλουμε εδώ και χρόνια για να θέλει ο κόσμος να μας ακούσει τώρα. »

«Θα περιμένουμε πρώτα –συνεχίζει ο πρόεδρος της Fed Taxi -να δούμε αν θα συσταθεί η κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή που έχει ζητηθεί από ορισμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο των Βρυξελλών. Δεν έχουν βγει όλα ακόμα. Αλλά εξετάζουμε το ενδεχόμενο νομικής δράσης για να αναζητήσουμε επανορθώσεις για τη ζημιά που έχουμε υποστεί εδώ και 7 χρόνια. Είναι επιτακτική ανάγκη να λογοδοτήσουν οι άνθρωποι που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Μιλάμε για συναλλαγές μεταξύ μιας εταιρείας και ενός αιρετού, από μόνο του δεν είναι δραματικό, αλλά το πρόβλημα είναι ότι αυτή η συμφωνία είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση των κανονισμών και την καταπάτηση ενός τομέα κοινής ωφέλειας για 7 χρόνια. Άρα υπάρχει απάτη. »

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...