Κάμερες σε ταξί και NCC, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Λομβαρδίας με 600 χιλιάδες ευρώ

Η Περιφέρεια της Λομβαρδίας έχει διαθέσει  600.000 ευρώ  για την υποστήριξη της αγοράς καμερών σε ταξί και ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγό το έτος 2022. Η διάταξη παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Palazzo Lombardia, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος Attilio Fontana  και οι σύμβουλοι  Riccardo De Corato  (Ασφάλεια, Μετανάστευση και Τοπική Αστυνομία) και  Claudia Terzi  (Υποδομές και Μεταφορές). Παρόντες ήταν επίσης ο Claudio Severgnini, πρόεδρος της Tam (Artisan Taxi Drivers Milan) και ο Vincenzo Rijillo Αντιπρόεδρος της Satam (Ένωση Τεχνικών Ταξί του Μιλάνου και της επαρχίας).

 Στόχος η αύξηση της ασφάλειας των ταξί

Στόχος είναι η αύξηση του επιπέδου ασφάλειας οδηγών και πολιτών. Η πρόσκληση για χρηματοδότηση, εξ ολοκλήρου μη επιστρεπτέα, είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της Περιφέρειας της Λομβαρδίας. Οι αιτήσεις ξεκινούν από τις 11 Απριλίου και η λήξη της προκήρυξης ορίστηκε στις 25 Μαΐου 2022.

 «Η παρουσία καμερών στα ταξί και στα αυτοκίνητα με οδηγό είναι πολύ σημαντική από την άποψη της ασφάλειας», δήλωσε ο Πρόεδρος Fontana . «Και λόγω της αποτρεπτικής τους δράσης, προστατεύουν το προσωπικό οδήγησης και τους επιβάτες, αλλά και επειδή οι κάμερες καθιστούν δυνατό να υπάρχουν καθοριστικά στοιχεία σε περίπτωση κλοπών, ληστειών και βίας».

«Η Περιφέρεια της Λομβαρδίας και μέσω αυτής της διάταξης αποδεικνύεται για άλλη μια φορά προσεχτική στο θέμα της ασφάλειας και κοντά σε αυτή την κατηγορία των επαγγελματιών».

  «Αυτή η χρηματοδότηση – πρόσθεσε ο De Corato – είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται ως απάντηση στις καταγγελίες οδηγών ταξί που εκτίθενται καθημερινά στους κινδύνους του δρόμου και, συχνά, γίνονται θύματα δυσάρεστων εγκληματικών πράξεων. Οι οδηγοί των οχημάτων που εξυπηρετούν την πόλη «χρησιμοποιούνται», ειδικά τη νύχτα, ως «ΑΤΜ» από τους εγκληματίες».

«Αντίθετα, με τις κάμερες βιντεοεπιτήρησης στα αυτοκίνητα, όποιος σκοπεύει να προβεί σε λανθασμένη συμπεριφορά θα αποτραπεί από το να τις πραγματοποιήσει. Όχι μόνο αυτό: οι εγγραφές είναι θεμελιώδεις γιατί εγγυώνται μια συνεχή υπηρεσία παρακολούθησης και επιτρέπουν τη διαθεσιμότητα καθοριστικών στοιχείων σε περίπτωση κλοπών, ληστειών και βίας, που μπορεί να εμπλέκουν και επιβάτες».

  «Αυτή η επένδυση – σχολίασε η επίτροπος Claudia Maria Terzi – αυξάνει την ασφάλεια των πολιτών και εκείνων που προσφέρουν μια θεμελιώδη υπηρεσία όπως οι οδηγοί ταξί και το NCC. Η βιντεοπαρακολούθηση θα έχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα και θα είναι καθοριστική για τον εντοπισμό των δραστών. Η διάθεση των 600.000 ευρώ είναι ένα συγκεκριμένο μήνυμα της προσοχής της περιφερειακής κυβέρνησης για τις μη προγραμματισμένες δημόσιες συγκοινωνίες. Χάρη στη δέσμευση της Περιφέρειας, η προστασία των επιβατών και των χειριστών του κλάδου θα αυξηθούν».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...