Ουκρανία : Στο Χάρκοβο, οι οδηγοί ταξί που διογκώνουν τις τιμές θα χάνουν τα αυτοκίνητά τους με κατάσχεση

Στο Χάρκοβο,  αδίστακτοι οδηγοί ταξί που θέλουν να κερδίσουν επιπλέον χρήματα κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης θα τιμωρηθούν. Οι οδηγοί αυτοί θα  χάσουν τα αυτοκίνητά τους με κατάσχεση. Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής του περιφερειακού αστυνομικού τμήματος του Χάρκοβο Vladimir Timoshko. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές για ένα ταξίδι ξεκινούν από χίλιες χρίβνιες (30,36 ευρώ) έως αρκετές δεκάδες χιλιάδες του εθνικού νομίσματος.

Η αστυνομία λαμβάνει χιλιάδες αναφορές από πολίτες ότι οι οδηγοί ταξί χρησιμοποιούν τη ρωσική στρατιωτική επίθεση, η οποία έχει καταστρέψει την υποδομή του Χάρκοβο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως για να μεταφέρουν επιβάτες. Οι οδηγοί ταξί καθορίζουν υψηλές τιμές για τη μεταφορά επιβατών μέσα στην πόλη. Τα ποσά για το ταξίδι ξεκινούν από 1.000 hryvnia και μπορούν να φτάσουν σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες hryvnia», είπε.

Ο Timoshko δήλωσε ότι έχει δώσει οδηγίες σε όλα τα αστυνομικά τμήματα να εντοπίσουν τέτοιους οδηγούς και να κατασχέσουν τα αυτοκίνητα τους. Οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν  τους οδηγούς ταξί που μεταφέρουν επιβάτες σε υψηλές τιμές καλώντας την ειδική γραμμή 102.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...