Αποζημίωση 150.000 ευρώ για καθεμία από τις 15.700 άδειες ταξί της Μαδρίτης θα διεκδικήσει η Ομοσπονδία Ταξί της πόλης για την «κρυφή» τροποποίηση του νόμου για τις μεταφορές

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ταξί της Μαδρίτης (FPTM) θα ζητήσει αποζημίωση 2.500 εκατομμύρια ευρώ από την Κοινότητα της Μαδρίτης (CAM) για τις ζημίες που προκύπτουν από την τροποποίηση «κρυφής και χωρίς επικοινωνία» του νόμου περί μεταφορών . Αυτό ανακοινώθηκε από την FPTM σήμερα μετά τη δημοσίευση του σχεδίου νόμου για τα επείγοντα μέτρα για την προώθηση της οικονομικής δραστηριότητας και τον εκσυγχρονισμό της Κοινότητας της Μαδρίτης, το οποίο περιλαμβάνει τροποποίηση του νόμου μεταφορών για τη ρύθμιση του VTC (ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό).
Και, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνωρίζει το δικαίωμα αποζημίωσης λόγω των ζημιών νομοθετικών πράξεων, η FPTM θα ζητήσει αποζημίωση 150.000 ευρώ για καθεμία από τις 15.700 άδειες ταξί της Κοινότητας της Μαδρίτης, αριθμός που θα ανέρχεται συνολικά σε 2.500 εκατομμύρια ευρώ.
«Με αυτή τη δημοσίευση, στις 23 Δεκεμβρίου την τελευταία στιγμή και από την πίσω πόρτα, η CAM και η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος δεν εκπληρώνουν την υπόσχεση που έδωσαν στον τομέα των ταξί μετά τις κινητοποιήσεις του 2019 για την ρύθμιση της αγοράς VTC . Ουσιαστικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα τριών εταιρειών με εξουσιοδοτήσεις VTC και στρέφονται εναντίον 20.000 οικογενειών που εξαρτώνται από μια δημόσια υπηρεσία όπως το ταξί», κατήγγειλε ο πρόεδρος του FPTM, Julio Sanz.
Υπό αυτή την έννοια, ο Sanz τόνισε ότι «αυτοί οι κρυφοί ελιγμοί που δεν μας κοινοποιούνται, μας κάνουν να υποψιαζόμαστε την ύπαρξη δεσμών ή ιδιαίτερων συμφερόντων της κυβέρνησης με τους κερδοσκόπους που ελέγχουν εκατοντάδες άδειες VTC και μας αφήνουν ως μονόδρομο την προσφυγή στη δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία θα ζητήσει την αποζημίωση που προβλέπεται από την απόφαση του Αρείου Πάγου το 2019 », επεσήμανε ο Sanz.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση στην οποία η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος «φάσκει και αντιφάσκει», από την FPTM ζητούν από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα «να στηρίξουν τις περισσότερες από 20.000 οικογένειες που ζουν από το ταξί και να εγγυηθούν την λειτουργία αυτής της δημόσιας υπηρεσίας ενάντια στο μοντέλο που θέλει να επιβάλει η CAM», δήλωσε ο Sanz.
Ταυτόχρονα, υπενθυμίζουν ότι, σε άλλες κοινότητες, στις οποίες κυβερνά επίσης το Λαϊκό Κόμμα, όπως η Μούρθια και η Γαλικία, «έχει ρυθμιστεί με συναίνεση και διαφάνεια» και ζητούν από το CAM να αφήσει πίσω του «τους κρυφούς ελιγμούς που ωφελούν τα συμφέροντα κάποιων λίγων μπροστά σε αυτό που λέει ο νόμος», κατέληξε ο Sanz.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...