Β. Ιρλανδία: Αύξηση κομίστρου και απαλλαγή καταβολής τελών για νέους οδηγούς ταξί

Η υπουργός Υποδομών της Βόρειας Ιρλανδίας Nichola Mallon ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης οδηγών ταξί. Αρχικά θα αυξηθεί κατά 7,6% ο ανώτατος ναύλος ταξί και θα νομοθετηθεί ένα πακέτο στήριξης για τους νέους οδηγούς. Τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν με την ολοκλήρωση μιας στοχευμένης διαβούλευσης 4 εβδομάδων που ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Το Σχέδιο Δράσης για τα ταξί δόθηκε σε περισσότερους από 6.000 οδηγούς ταξί, σε εταιρείες σε όλη την Βόρεια Ιρλανδία, στο Συμβούλιο Καταναλωτών, στην Συμβουλευτική Επιτροπή για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές και στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπέλφαστ. Η Nichola Mallon, που θέλει να ολοκληρώσει την διαδικασία (συζήτηση στη Βουλή και ψήφιση) μέχρι το τέλος του 2021, τόνισε:
«Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απόψεις που εκφράστηκαν και την πρόσφατη αύξηση των καυσίμων και των λοιπών λειτουργικών δαπανών, θα εφαρμόσουμε αύξηση 7,6% στο μέγιστο ναύλο το συντομότερο δυνατόν. Για τους νέους οδηγούς που θα αποκτήσουν άδεια οδήγησης ταξί έως τον Μάρτιο του ’22 θα υπάρχει απαλλαγή τελών DVA (372 λίρες ανά μήνα) για ένα χρόνο. Ελπίζω ότι αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν τον κλάδο των ταξί να προχωρήσει. Αναγνωρίζω τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι οδηγοί ταξί τα 2 τελευταία χρόνια λόγω COVID-19 και τώρα λόγω του αυξημένου κόστους λειτουργίας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τους βοηθήσουμε»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...