Ρωσία : Η SberAutoTech παρουσιάζει «Tο ταξί του μέλλοντος», ένα πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα

Η ρωσική εταιρεία SberAutoTech παρουσίασε ένα πρωτότυπο του αυτόνομου ταξί FLIP , ένα μη επανδρωμένο ηλεκτρικό όχημα δικού της σχεδιασμού. Το νέο αυτοκίνητο \”τοποθετείται ως ένα εντελώς αυτόνομο και ασφαλές ταξί του μέλλοντος που, ως εναλλακτική λύση, μπορεί να αφιερωθεί στη μεταφορά φορτίου\”, εξηγούν οι προγραμματιστές.
Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι ίδιες με αυτές ενός κανονικού επιβατικού αυτοκινήτου, αλλά 40% περισσότερο εσωτερικό χώρο καθώς δεν διαθέτει τα παραδοσιακά συστήματα ελέγχου για τον οδηγό. Ένας εικονικός βοηθός βοηθά στην επικοινωνία με το αυτοκίνητο, το οποίο έχει χωρητικότητα για έξι άτομα.
Το όχημα βασίζεται σε ιδιόκτητη πλατφόρμα που κινείται από ηλεκτροκινητήρα και τροφοδοτείται από αντικαταστάσιμη μονάδα μπαταρίας. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές , όλες οι μονάδες μπορούν να αντικατασταθούν σε μόλις πέντε λεπτά , \”που είναι συγκρίσιμο με τον ανεφοδιασμό ενός τυπικού αυτοκινήτου με παραδοσιακά καύσιμα\”. Επιπλέον, επιτρέπει τη χρήση αερίου και υδρογόνου ως πηγή ενέργειας.
\”Το FLIP τοποθετείται ως ένα εντελώς αυτόνομο και ασφαλές ταξί του μέλλοντος που, ως εναλλακτική λύση, μπορεί να αφιερωθεί στις μεταφορές\”, εξηγούν οι προγραμματιστές. Το αυτοκίνητο θα ενσωματωθεί στο οικοσύστημα Sber (δημιουργήθηκε από τη μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα Sberbank) παρέχοντας στους επιβάτες πρόσβαση σε υπηρεσίες πλοήγησης, μουσικής και βίντεο.
Ένα λειτουργικό πρωτότυπο του οχήματος θα προβληθεί στις αρχές Ιουνίου στους συμμετέχοντες στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...