Η SoftBank πουλά 45 εκατομμύρια μετοχές της Uber

Η SoftBank  πουλά περίπου 45 εκατομμύρια μετοχές της Uber Technologies Inc (UBER.N) , ανέφερε την  προηγούμενη Τετάρτη το Reuters. Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος οι μετοχές της Uber υποχώρησαν κατά 4,6% στα 44 δολάρια. Το κίνητρο του ιαπωνικού επενδυτικού κολοσσού σχετίζεται με την απόδοση της Didi Global (DIDI.N) και της Alibaba. Η  SoftBank σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή στιγμή για να εξαργυρώσει  μερικώς το μερίδιό της στην Uber και να πάρει κάποιο κέρδος.

Το CNBC είχε αναφέρει πρώτο την πώληση, λέγοντας ότι η εταιρία θέλει  να καλύψει τις ζημίες που παρατηρήθηκαν στην επένδυσή της στην Didi και την Alibaba. Μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, η Didi έχει απώλειες 37%, ενώ η Alibaba έχει χάσει το 14%. Το μερίδιο της SoftBank στην Uber έχει πλέον μειωθεί σε λιγότερα από 100 εκατομμύρια μετοχές, πρόσθεσε το CNBC, επικαλούμενο μία αξιόπιστη πηγή.

Μετά τις τελευταίες ειδήσεις, οι μετοχές του Ομίλου SoftBank είχαν άνοδο κατά 4,1%.

\”Τα κέρδη από την πώληση μετοχών της Uber θα βοηθήσουν να αντισταθμιστούν σε κάποιο βαθμό οι ζημίες σε άλλες μετοχές που κατέχονται στο χαρτοφυλάκιό της\”, δήλωσε ο Jun Kitazawa, ανώτερο στέλεχος της Miki Securities.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...