Η δήμαρχος Anne Hidalgo εντείνει τα σχέδια απαγόρευσης των αυτοκινήτων στο κέντρο του Παρισιού

Το σχέδιο αφορά και τα VTC (ενοικιαζόμενα με οδηγό) , αλλά όχι τα ταξί που θα εισέρχονται ελεύθερα.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα μειωθεί δραστικά στην καρδιά του Παρισιού τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το σχέδιο της δήμαρχου της πόλης Anne Hidalgo , που αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν από τον μεγάλο  στόχο  να κάνει καταπράσινο  ένα από τα πυκνότερα αστικά τοπία στην Ευρώπη.

Η προτεινόμενη ζώνη χωρίς αυτοκίνητα θα περιλαμβάνει τα δύο νησιά στον ποταμό Σηκουάνα και τα στενά δρομάκια της  Marais.  Η ζώνη θα εκτείνεται επίσης σε μια μεγάλη περιοχή της ιστορικής Αριστεράς Όχθης και της γειτονιάς Saint-Germain-des-Pres, το κομψό στέκι της πνευματικής ελίτ του Παρισιού.

Η Anne Hidalgo , σοσιαλιστής πολιτικός που εξετάζει την υποψηφιότητα για την προεδρία του επόμενου έτους, ανακοίνωσε δημόσια διαβούλευση για το έργο που θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο.

 «Αυτό δεν αφορά την εξάλειψη όλης της κυκλοφορίας» και δεν υπάρχει σχέδιο για χρέωση συμφόρησης, δήλωσε ο David Belliard, αναπληρωτής δήμαρχος των Πρασίνων που είναι υπεύθυνος για τις μεταφορές.

«Οι κάτοικοι, τα οχήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, τα ταξί, οι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων θα εξακολουθούν να μπορούν να εισέρχονται», είπε.

Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί  εάν θα  επιτρέπονται μοτοσικλέτες ή τουριστικά λεωφορεία σε μια ζώνη που περιλαμβάνει ορόσημα όπως ο καθεδρικός ναός της Νοτρ Νταμ και το μουσείο του Λούβρου.

\"\"

Εκτός κέντρου τα ενοικιαζόμενα με οδηγό

Ο γενικός γραμματέας της ένωσης οδηγών VTC INV, που διοργανώνει διαδήλωση στο Παρίσι στις 29 Μαΐου, καταγγέλλει την προτεινόμενη απαγόρευση διέλευσης στο κέντρο του Παρισιού, η οποία αφορά τα VTC, αλλά όχι τα ταξί.

«Αυτό θα είχε τεράστιες επιπτώσεις σε αυτό το ήδη επισφαλές επάγγελμα, μετά από άλλες παρόμοιες αποφάσεις, όπως η απαγόρευση της rue de Rivoli από VTC. Εάν απαγορεύσουμε την πρόσβαση από το πρώτο έως το τέταρτο διαμέρισμα του Παρισιού, θα είναι καταστροφικό για τους οδηγούς που εργάζονται στους σταθμούς και κατάφεραν να απελευθερωθούν από τις πλατφόρμες.

 Οι ψηφιακές πλατφόρμες θα προσαρμοστούν, θα κάνουν σημεία συνάντησης εκτός της απαγορευμένης ζώνης ή θα μετακυλήσουν τον κίνδυνο στους οδηγούς. Άλλοι ανεξάρτητοι οδηγοί έχουν επενδύσει σε οχήματα που κοστίζουν 80.000 ευρώ και στο μάρκετινγκ επειδή είχαν κερδίσει συμβόλαια με ξενοδοχεία ή εστιατόρια σε αυτές τις περιοχές του κεντρικού Παρισιού. Πώς θα το κάνουν τώρα; »

Η Hidalgo κέρδισε εύκολα την επανεκλογή της πέρυσι  με υποσχέσεις για την αντιμετώπιση της ρύπανσης με την κατασκευή νέων λωρίδων λεωφορείων και ποδηλάτων και την πεζοδρόμηση πολλών δρόμων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοδρόμων στις όχθες του Σηκουάνα.

Όμως, οι επικριτές την κατηγορούν για πολιτικές κατά των αυτοκινήτων που προκαλούν τεράστιο πονοκέφαλο στους κατοίκους, καθώς και εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε προάστια χωρίς βιώσιμες επιλογές δημόσιας μεταφοράς για να μεταβούν στην πόλη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...